Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
13.10.2017 13:39

Startup Irpin: як ветерани АТО стають бізнесменами

Лідер партії "Нові обличчя"

Денис Дудник, Володимир Шиповський та Віталій Івахненко – це нові підприємці Ірпеня. Ще зовсім недавно вони зі зброєю у руках мужньо захищали Україну на сході. Сьогодні ж, сповнені натхнення та оптимізму, стоять на порозі нового життя – відкриття власної с

Денис Дудник, Володимир Шиповський та Віталій Івахненко – ценові підприємці Ірпеня. Ще зовсім недавно вони зі зброєю у руках мужньозахищали Україну на сході. Сьогодні ж, сповнені натхнення та оптимізму, стоятьна порозі нового життя – відкриття власної справи.

22471675_1750187115023082_935430405_n.jpg

Нині в Ірпінськомурегіоні проживає більше 600 учасників антитерористичної операції. Післяповернення з війни більшість із них стикаються з різними соціальними проблемамиі потребують допомоги не тільки з боку держави, а й з боку своєї громади.Сьогодні на місцях доводиться вирішувати багато питань АТОвців: психологічноїдопомоги, матеріальної підтримки, забезпечення житлом і землею. Цього року мивзялися за вирішення і проблеми зайнятості ветеранів АТО.

Історія перетворенняколишніх воїнів на підприємців в Ірпені почалася із отримання Ірпінськоюагенцією розвитку гранту від агентства з міжнародного розвитку США – USAID на розробку Дорожньої картирозвитку малого та середнього підприємництва для учасників АТО. Над їїстворенням працюють Ірпінська агенція розвитку, фахівці Київськогонаціонального економічного університету ім. В. Гетьмана, громадська організація«Ірпінська міська спілка ветеранів та інвалідів АТО». Ця карта вже презентованаі скоро буде випущена як методичний посібник.

Але теорія без практики– нічого. Тому ми вирішили дати стартовий капітал на власну справу тим хлопцям,які не лише зуміють запропонувати найцікавіші проекти, але й обґрунтують їх,прорахують ризики і розроблять план на перспективу. Так народився перший наКиївщині конкурс підприємницьких проектів для учасників АТО «Startup Irpin».

У конкурсі взяли участь55 учасників АТО з усього регіону. Для них проводилися тренінги, їхконсультували успішні бізнесмени, фахівці з економіки та фінансів.

22471468_1750187165023077_2252979_n.jpg

У результаті народилосябагато цікавих бізнес-проектів. Однак журі обрало три найкращих. Перше місце істартовий капітал у розмірі 100 тисяч гривень від спонсорів конкурсу отримавДенис Дудник. Його проект – це тестова франчиза торгової марки «Ветеранпром» навиготовлення ветеранських ножів. Виготовляти їх будуть самі ветерани. Важливо,що у цьому бізнесі буде створено не одне робоче місце, а кілька. Автор ідеїпровів чіткі розрахунки собівартості, ціну рекламної кампанії, навів можливіризики та очікувані перспективи і переконав журі, що його справа таки маємайбутнє.

Друге місце у конкурсіта приз у розмірі 50 тисяч гривень отримав Володимир Шиповський за ідею зістворення унікальних дизайнерських декорацій для приміщень. Як додатковий бонусйому ми надали в користування приміщення площею 60 кв. м. на один рікбезкоштовно. А місцева будівельна компанія «Синергія» уже готова зробити великезамовлення.

Третє місце посівучасник антитерористичної операції Віталій Івахненко за проект з виготовленняметалевих виробів АТОвцями. Він теж отримав 50 тисяч гривень на розвиток своєїсправи.

22471442_1750187228356404_1771495700_n.jpg

Наступного року миплануємо продовжити «Startup Irpin».У першому конкурсі брали участь кілька представників інших регіонів. Ми невідмовляли нікому. Більше того, у планах – вивести конкурс на всеукраїнськийрівень. Сподіваюся, що й інші міста підтримають нас у цій ініціативі.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи