Про автора

Сергій Свистиль Віцепрезидент Торгово-промислової палати України, провідний спеціаліст у галузі ЗЕД

Професійна діяльність. Віцепрезидент Торгово-промислової палати України Фахівець у галузі зовнішньоекономічної діяльності (ЗЕД).

Маю досвід роботи в державних органах на посадах: начальник відділу аналізу та координації експортної політики Експертно-технічного комітету при Кабінеті Міністрів України, заступника голови Комітету, заступника голови Державної служби експортного контролю України.

У приватному бізнесі був керівником підприємств у сфері ЗЕД. Керував багатьма міжнародними проєктами у сфері торгівлі, логістики та митної справи.

Наразі віцепрезидент ТПП України, який відповідає за питання експортно-імпортної діяльності, сертифікації походження товарів, оформлення карнетів АТА. Є координатором робочих груп: Національний форум підтримки експорту «Зроблено в Україні».

Займаю активну позицію щодо поширення в Україні міжнародних бізнесових стандартів. Під керівництвом були перекладені та видані в Україні документи МТП та інших міжнародних організацій: Правила Інкотермс 2010, Коментарі до Інкотермс 2010, Принципи міжнародних комерційних договорів УНІДРУА, різноманітні модельні контракти МТП, попередження про форс-мажори, про ускладнення власності та багато інших. Також було видано книги: «Міжнародні комерційні транзакції» та «Принципи європейського договірного права. Коментарі та рекомендації».

Є відомим лектором в Україні з питань ЗЕД, автором численних публікацій та пропозицій щодо регулювання ЗЕД.

Освіта. З відзнакою закінчив: Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації (колишній КВІУС), Військову академію зв'язку, Центральний інститут підвищення кваліфікації керівних працівників у галузі патентної роботи, Вищі державні курси з патентно-ліцензійної роботи. Навчався у Монтеррейському інституті міжнародних досліджень (Каліфорнія, США).

Стажувався з питань зовнішньої торгівлі в США за програмою Міністерства торгівлі США, Японії за програмою Міністерства закордонних справ Японії, Бельгії за програмою ТПП Бельгії, у ФРН за програмою Союзу німецьких промислово-торговельних палат.

Контакти
E-mail: [email protected]