Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.11.2018 16:31

Прямі дотації для фермерів в 2018 році: як отримати?

Адвокат, засновник і керуючий Адвокатського бюро "Сергія Пагера"

Постановою КМУ від 24.10.2018 року №911 внесено зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання фінансової підтримки розвитку фермерських госпо-в.

Фермери отримали два нових види прямих бюджетних  дотацій.

Скористатись фінансовою підтримкою за цими напрямами можна один раз протягом бюджетного року.

Останній день подачі заявки для отримання прямих дотацій 30 листопада поточного року.

Для старих фермерських господарств

Фермерські господарства, які зареєстровані до 1 січня 2016 року, бюджетна субсидія виділятиметься на кожного члена фермерського господарства.

Розмір субсидії 5,5 прожиткового мінімуму встановленого для працездатних осіб на 1 січня відповідного року (9 500 грн на одного члена фермерського господарства).

Фермерське господарство може отримати таку виплату в обсягу не більше 30 000 грн.

Для новостворених фермерських господарств

Новостворені фермерські підприємства, які зареєстровані з 1 січня 2016 року виділяється на одиницю оброблюваних угідь.

Розмір субсидії 3 000 грн на 1 одиницю зареєстровані з 1 січня 2016 року

Новостворене підприємство може отримати таку виплату не більше 60 000 грн на одне фермерське господарство.

Як отримати субсидію?

До грудня місяця відповідного року, фермерські господарства (у тому числі новостворені) повинні подати у регіональне відділення Укрдержфонду заявку та до неї підтверджувальні документи:

- копію статуту ФГ (для юридичної особи) або копію договору (декларації - у разі одноосібного ведення) про створення сімейного ФГ;

- відомості з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що підтверджують право власності або користування земельною ділянкою;

- копію фінансового документа, що підтверджує наявність чистого доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за останній рік (для ФГ). Звіт повинен бути формою № 2-м або формою № 2-мс;

- копію фінансового звіту за останній квартал - для ФГ, які зареєстровані в поточному (2018) році (нововведення);

- довідку, чинну на дату подання заявки, про відсутність заборгованості з податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на органи доходів і зборів, — у паперовому вигляді або сформовану в електронному вигляді в електронному кабінеті платника податків на офіційному веб-сайті ДФС;

- згоду у довільній формі від фермерського господарства щодо надання Мінагрополітики інформації, яка становить банківську таємницю або містить персональні дані.

Регіональне відділення Укрдержфонду на підставі отриманих документів формують реєстри фермерських підприємств. Реєстри передаються до 10 числа до центрального відділення Укрдержфонду.

Міністерство аграрної політики на підставі наданих реєстрів перераховую кошти до Укрдержфонду в межах обсягу відкритих бюджетних асигнувань, який в свою чергу перераховує кошти на поточні рахунки фермерських господарств.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]