Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.06.2020 14:53

Як формувати репутацію вашого підлітка в Інтернеті

Репутаційний та антикризовий радник. Автор книжки "Репутаційний Антистрес"

14 простих рекомендацій для розмови про формування правильного цифрового сліду

Сучасні старшокласники мають розуміти, що один з їхніх обов’язків як особистості – формувати правильний цифровий слід.

Пошук в Інтернеті інформації про особу став звичною практикою як для бізнесів, так і в освітньому середовищі. Освітні консультанти знають, що навчальні заклади шукають інформацію про діяльність та інтереси студентів і це стає цінним інструментом у прийнятті рішення про прийом.

Не менш важливою є ваша родинна репутація, яка потребує чіткого розуміння всіма членами родини правил публікації власної інформації та присутності у контенті інших.

При прийомі на нову роботу чи при розгляді рішення про пропозицію більш високої посади, або при підготовці великого контракту, служба безпеки компанії легко відстежить дописи ваших дітей у соцмережах, визначить популярні геолокації вашого відпочинку чи місця проживання, коло друзів і додасть все це до вашого резюме.
Неприємно? Так, але це сучасні реалії, які обов’язково варто враховувати при побудові власної репутації.

Тому важливо допомогти вашому підліткові правильно сформувати його онлайн-репутацію. Для цього варто спільно обговорити цю тему та дійти згоди щодо правил поведінки онлайн, а також створити план розбудови репутації підлітка.

Ось декілька ключових тез, які ви маєте озвучити підлітку під час вашої розмови про репутацію:

1. Все, що публікується в Інтернеті, можуть побачити мільйони. Не варто оприлюднювати те, чим ви не хочете поділитися зі світом. Інтернет – це не місце для секретів. На майбутнє – не все можна видалити з Інтернету, тому не варто публікувати зайвого самому та дозволяти іншим.

2. Варто визначити, які теми прийнятні та неприйнятні для публікацій онлайн.

3. Потрібно перевірити опубліковані фотографії в Інтернеті. Запитайте себе, яке враження про вас вони формують у потенційного роботодавця чи представника університету?

4. Необхідно перевірити налаштування конфіденційності контенту у соцмережах.

5. Варто визначити, чи виглядає ваша електронна адреса достойною та прийнятною. [email protected] – точно не є такою.

6. Потрібно перевірити списки інтересів, вподобань, тем, які ви обрали для себе у соцмережах. Оновити та доповнити їх за необхідності, включивши підписки на сторінки навчальних закладів, які розглядаються для вступу.

7. Варто створити та наповнити власне резюме (в LinkedIn це дозволяється з 16 років), додати до нього важливу інформацію про навчання, соціальні активності, досягнення та нагороди, сертифікати.

8. Варто створити онлайн-портфоліо чи персональний лендінг, на якому буде розміщено коротку біографію, інформацію про нагороди, досягнення, посилання на власні електронні презентації на різні теми, посилання на власні публікації / медіа-публікації, посилання на корисні відео-матеріали, в яких є підліток, а також створити власну відеовізитівку. Необхідно продовжувати час від часу додавати досягнення до власного онлайн-портфоліо чи веб-сайту.

9. Бажано налаштувати інструменти пошуку в Інтернеті за ключовими словами (ім’я, прізвище) для отримання інформації про себе, родину, щоб бачити, що саме варто посилити чи покращити з точки зору репутації.

10. Необхідно взяти за правило вести свої профайли у соцмережах регулярно, додаючи інформацію щонайменше пару разів на місяць. Бажано різнобічно демонструвати себе – навчання, пошук нових можливостей для розвитку, спортивні чи творчі досягнення, хобі.

11. Варто встановити власні правила щодо коментування на будь-які теми. Найкраще не починати суперечки на теми, де ви не є лідером думок і погано знаєтесь на нюансах. Не нападайте на будь-кого онлайн (і тим більше, офлайн) через незгоду.

12. Бажано прибрати власні неоднозначні чи надто емоційні дописи та коментарі щодо подій, осіб, ситуацій

13. Варто отримати навички поведінки в кризових ситуаціях. Якщо опубліковано чутки чи неправдиву інформацію і ви відчуваєте потребу у відповіді – іноді достатньо написати «Це не правда». Не публікуйте більше інформації, допоки не обговорите цю ситуацію з більш досвідченими близькими людьми чи наставниками.

14. Необхідно вчитися вибачатись, якщо припустилися помилки чи образили когось. Часто достатньо сказати: «Вибач, я помилився". або "Вибач, що я тобі зашкодив». достатньо. Детальне вибачення потрібно робити віч-на-віч.

Ці швидкі поради допоможуть вам у формуванні позитивної онлайн-репутації для робочих та особистих завдань. Інтернетом варто користуватись уважно, тоді він може бути дійсно корисним інструментом.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]