Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.05.2016 18:48

До Європи їде Містер Санкції

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Координатор політики економічних санкцій в уряді США Ден Фрід, якого в неформальних колах називають Містер Санкції, днями відвідав українську столицю, після чого відбув до країн-лідерів ЄС.

Координатор політики економічних санкцій в уряді США Ден Фрід, якого в неформальних колах називають Містер Санкції, днями відвідав українську столицю, після чого відбув до країн-лідерів ЄС. Час візиту не випадковий, адже невдовзі має відбутися зустріч лідерів G 7, а після цього, в червні, Європейський Союз прийматиме рішення щодо продовження санкцій проти Росії. Очевидно, що завдання Фріда полягає у забезпеченні консолідованої позиції, насамперед, провідних європейських держав у цьому питанні.

Дещо раніше, під час свого офіційного візиту до Києва, помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд намагалася переконати українську владу у необхідності провести вибори на Донбасі вже влітку цього року, а натомість обіцяла продовження антиросійських санкцій ще на 9 місяців. Більше того, європейські і американські політики не втомлюються повторювати, що економічний тиск на Росію прямо залежить від виконання Україною Мінських угод.

Однак цього разу, схоже, Києву знову вдалося переконати Захід у неможливості проведення виборів на окупованій території найближчим часом. Попри це, санкції, швидше за все будуть продовжені ще на 6 місяців, про що свідчить і дипломатичний вояж Дена Фріда – прихильника пролонгації санаційної політики проти Кремля. Але, як завжди, довго радіти не доведеться: через півроку питання санкцій переглядатимуть знову. І, враховуючи те, що на Заході планують справжній прорив в україно-російському конфлікті вже до кінця року, Україна має винайти віртуозний спосіб переконання своїх партнерів у продовженні економічних санкцій. Найбільш імовірно, що без серйозних політичних поступок зробити цього не вдасться. Питання лише в тому, чи готова українська влада і суспільство до таких кроків. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]