Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
25.04.2016 14:58

Боротьба за право бути опозицією

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Враховуючи неабияку популярність опозиційної риторики в суспільстві, надалі ми будемо свідками не тільки зростаючого протистояння між опозицією і владою, але, передусім, між самими опозиціонерами в їх війні за використання популярних гасел і тем.

Юлія Тимошенко заявила, що її політична сила ініціюватиме розслідування за фактом корупційних дій в уряді екс-прем’єра Арсенія Яценюка. На перший погляд, подібні наміри виглядають як зайва трата часу і зусиль, адже рейтинг Яценюка і так близький до нуля, до того ж Арсеній Петрович вже не глава уряду і навіть не народний депутат. Однак лідер «Батьківщини» дивиться у майбутнє – на дострокові парламентські вибори.

Не встиг Яценюк полишити крісло прем’єра, як зробив кілька публічних заяв, якими дав зрозуміти, що нікуди з політики не подінеться. Більше того, проблеми, вирішення яких входить у  подальші плани українського камікадзе, сьогодні є топ-темами для парламентської опозиції, що утворилася після розпаду коаліції. Але одні й ті ж самі проблеми не можуть підвищувати рейтинги відразу всіх бажаючих, тому за експлуатацію гарячих тем треба боротися. Опозиція не гумова, всіх не помістить.

Тому заяву Юлії Володимирівни можна оцінювати як застереження Яценюку, щоб той не намагався відірвати й собі шматок опозиційного пирога. Адже й без нього, тільки в парламенті сьогодні налічується більше пів десятка опозицій.

Загалом же, враховуючи неабияку популярність опозиційної риторики в суспільстві, надалі ми будемо свідками не тільки зростаючого протистояння між опозицією і владою, але, передусім, між самими опозиціонерами в їх війні за використання популярних гасел і тем. Це означає, що для збереження нервів і здорового глузду українцям краще не вмикати телевізори у найближчі місяці, а, можливо, й роки. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]