Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
09.11.2015 13:13

Побоювання Путіна виявилися реальністю

Народний депутат України VIII скликання (2014-2019)

Авіакатастрофа російського літака над Єгиптом відразу ж заповнила інформаційні шпальта всіх світових ЗМІ. І тільки Кремль відмовчувався до останнього.

Авіакатастрофа російського літака над Єгиптом відразу ж заповнила інформаційні шпальта всіх світових ЗМІ. Свої співчуття родичам загиблих висловила більшість країн. Не стояли осторонь і українці, які самі постраждали від військової агресії РФ. США та Великобританія заявили про готовність допомагати слідству, і озвучили свої припущення про причини трагедії. І тільки Кремль відмовчувався до останнього.  

Напевно, у Путіна  з самого початку не виключали версію теракту, а, як відомо, визнати цю можливість означало поставити під сумнів всю політику путінського режиму у Сирії. У Кремлі, відтак, до самого кінця сподівалися на зворотнє і відмовлялися коментувати катастрофу.

Однак сьогодні залишається все менше сумніві, що падіння літака російської авіакомпанії «Когалимавіа» над Синаєм – результат вибуху бомби, яка була закладена на борту лайнера. Відповідно до розповсюдженої інформації, теракт влаштували бойовики угруповання "Синайська провінція", лідер якою входив до складу терористичної організації "Ісламська держава".

Стає очевидним, що не завжди Москва може безболісно для себе втручатися у справи інших держав. Військові дії в Сирії та підтримка Башара Асада не залишилися без відповіді радикально налаштованих ісламістів. І тепер путінській пропаганді треба добре попрацювати, аби Синайська катастрофа не стала символом провалу сирійської кампанії господаря Кремля.

Але з огляду на роботу путінських маніпуляторів та некритичність основної маси населення,  дуже скоро про трагедію, яка забрала життя більше двох сотень росіян, буде забуто.  Враховуючи тренди російської пропаганди, яка зазвичай переключає увагу з незручних для себе подій, можна очікувати нової інформаційної кампанії, яка супроводжуватиме нові інтриги Москви. Залишається сподіватися, що таким інфоприводом не буде новий виток ескалації конфлікту на Донбасі. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]