Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
12.02.2011 14:47

Незалежному профспілковому руху бути!

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Одна з найбільших бід України — відсутність реальних профспілок. Бо те, що ними називається — це насправді лише паразитуючі організації. Люди вже давно перестали вірити профспілкам, як захисникам їх прав і інтересів. І головна провина цього лежить в площин

Одна з найбільших бід України — відсутність реальних профспілок. Бо те, що ними називається — це насправді лише паразитуючі організації . Люди вже давно перестали вірити профспілкам, як захисникам їх прав і інтересів. І головна провина цього лежить в площині застарілої монопольної збанкрутілої профспілкової ідеології, вірніше в її відсутності.

Старі, посткомуністичні профспілки, дійсно обособлюють в собі всі найгірші якості паразита. Вони паразитують на суспільних цінностях, паразитують на людьських проблемах, паразитують на державному майні. Йде тотальне знищення незалежного руху, здійснюється шаленний утиск профспілкових активістів. Як на сході так і на заході, як на півночі так і на півдні ці старі профспілки скрізь однакові. Їх форми і методи вже давно не відповідають вимогам людей, а застарілі форми і методи їх роботи, нічого корисного не дають людям. Вони живуть вже більше не за профспілкові кошти, а за дивіденти від державного майна, яке вони незаконного привласнили собі. І вони вже ніяк не залежать від своїх спілчан. Тому більшість людей просто виходять з лав старих профспілок, перестають платити їм свої профспілкові кошти.

Старі профспілки, як та ракова пухлина на здоровому тілі нового прогресивного незалежного профспілкового руху, вже давно не відображає реальний стан речей в суспільстві, і є значним тормозом розвитку демократії. І тут без „хирургічної операції” вже не обійтися.

Тільки незалежні профспілки здатні вивести суспільні відносини країни з кризи. Але їх розпорошеність, не досить висока активність та низька ефективність штучно стримується роботодавцями і старими профспілками, які не хочуть визнавати нові реалі розвитку громадянського суспільства.

Ми розуміємо, що ніхто добровільно не віддасть своїх позицій. Але ми впевнені в своїх силах і віримо, що багато людей підтримує нас. Тільки разом ми здолаємо труднощі, тільки разом ми переломимо ситуацію на краще та зробимо все, аби добитися покращення життєвого рівня громадян України. І ми хочимо це зробити. Тому голосно заявляємо, що новий профспілковий рух є, він розвивається, він має майбутнє, тому що є незалежні демократичні профспілки і люди які їх підтримують.

Закликаємо людей підтримувати незалежні профспілки, ставати їх членами та більш активніше включатися в спільну роботу по розбудові  нових профспілкових осередків на місцях.

Ми раді кожній слушній пропозиції та готові підтримати будь-яку слушну ініціативу з місць.

Тільки разом до спільної мети!

Тільки разом ми можемо здолати труднощі!

Тільки разом ми можемо примусити владу поважати нас!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]