Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
24.04.2021 22:31

Перше травня – міжнародний день праці! Яким його хочуть бачити українські профспілки

Голова громадської організації "Громадська Палата України"

Гідна праця, гідні умови праці, гідна оплата праці є актуальними і сьогодні!

1 травня - це чудове свято, і як би його не називали - Днем солідарності трудящих, чи святом весни і праці, для багатьох воно традиційно символізує відродження і прихід весни. В цей день особливо відчувається великий емоційний заряд, який несе в собі це свято, пов'язаний з відчуттям весняного пробудження природи, урочистої згуртованості всього народу.

Це свято бере свій початок з 1886 року, коли у США – Чикаго, Нью-Йорку, Детройті, пройшли багатотисячні демонстрації робітників місцевих заводів. Основною вимогою протестувальників було встановлення 8-годинного робочого дня та законодавчого закріплення і дотримання інших соціальних норм.

Гідна праця, гідні умови праці, гідна оплата праці є актуальними і сьогодні! Досі рівень заробітної плати українських трудящих залишається на низькому рівні. Її рівень становить лише 6-8% від собівартості продукції, умови праці не завжди відповідають безпечним чи навіть нормальним умовам. Досі залишається високим виробничий травматизм на підприємствах. На фоні низької оплати праці доходи власників та олігархів досить значні. Умови праці, оплата праці, соціальні стандарти мають відповідати високим вимогам аби розвивати та відтворювати як виробництва так і робочу силу, підвищувати рівень життя людей, їх спроможність ефективно працювати, жити та відпочивати.

На передодні свята 1 травня профспілки України виступають за солідарні дії в сфері захисту прав і інтересів працюючих людей!

Наші гасла:

- Запровадження 35-годинного робочого тижня!

- Встановлення розміру заробітної плати на рівні не менше 50% від собівартості продукції!

- Управління фондами соціального страхування під контроль громадськості!

- Прийняття законів, що регулюють трудові відносини лише після суспільного обговорення!

- Запровадження дієвих механізмів по індексації затримки з виплати заробітної плати.

- Встановлення розміру пенсійних виплат на рівні не менше 70 відсотків від заробітної плати.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]