Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.09.2019 18:43

ІБД чи договорняк між новою владою та керівництвом столицею?

Генеральний директор девелоперської компанії GREENOL

Нове будівництво у Києві під загрозою чи як завжди страшилки та відволікання від важливого?

Сьогодні на офіційному сайті Київської міської ради з’явився проект рішення Київради № 08/231-2768/ПР  «Про введення тимчасової заборони (мораторію) на здійснення нового будівництва та реконструкції із зміною зовнішніх геометричних розмірів об’єктів на території міста Києва».

У цьому проекті йдеться про проведення інвентаризації об’єктів нового будівництва до 31 грудня 2019 року. Відповідно на час проведення інвентаризації пропонується ввести мораторій на здійснення підготовчих та будівельних робіт щодо нового будівництва та реконструкції зі зміною зовнішніх параметрів об’єктів на території Києва.

Крім цього, передбачена заборона на видачу містобудівних умов та обмежень, будь-яких дозвільних документів, технічних умов, інших вихідних даних для проектування об’єктів містобудування для здійснення нового будівництва та реконструкції зі зміною геометричних розмірів об’єктів.

Рішення не поширюється на нове будівництво або реконструкцію об’єктів соціальної, інженерної, транспортної інфраструктури, об’єктів, що перебувають в аварійному стані, об’єктів, будівництво яких здійснюються на замовлення органів державної влади чи місцевого самоврядування.

________________________________________


У якийсь дивний час з’явився цей проект рішення. Якщо це поточна робота КМДА, то хто заважав 5 років перевіряти забудовників, контролювати хід будівництва, та карати порушників? Мабуть що заважали лише воля, бажання та якісь фактори, що закривали очі.

Якщо це імітація бурхливої діяльності в останні місяці роботи то навіщо, що це дасть? Хто в це повірить?

А якщо це договорняк із новою владою про те, що нові не будуть зараз пресувати нинішніх і у подальшому гарантують їм безпеку щодо їх можливого зловживання своїм службовим, а нинішні беруть на себе зобов’язання не роздавати направо та наліво дозволи на нове будівництво у свій «оксамитовий» термін перебування про чинах? У такому випадку це рішення просто ширма для бездіяльності.

Ви за який варіант?

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]