Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.09.2023 16:04

Вкладати в Карпати вигідно та завбачливо

CEO та засновник BRG hotels

Карпатський регіон перетворюється на «епіцентр туризму».

Карпатський туризм стає дедалі більш привабливим. У регіоні триває «будівельний бум»: порівняно з довоєнними часами, попит на власний будинок у горах зріс принаймні вдвічі. Регіон перетворюється на «епіцентр туризму»: це одне із небагатьох місць, де він може розвиватися, попри війну. Чому так — розбираємось далі.

Мешканці регіонів, де йдуть бойові дії, виїжджають на безпечні території чи вивозять сім'ї. Нещодавно лідерами за кількістю вимушених переселенців були Дніпровщина та Харківщина. Ситуація змінилася після початку ракетних обстрілів інфраструктури: ВПО побільшало у столиці та на західній Україні. Станом на кінець березня 2023 року на Івано-Франківщині, Львівщині та Закарпатті перебувало понад 500 тис. переселенців.

У цьому році у Карпатах різко збільшився попит на земельні ділянки від кількох соток до гектара й більше. Це розвиває туризм у горах. Адже люди купують також готові будинки не лише для себе, а для того, щоб здавати в оренду.

Дві основні причини будівельного буму:

– Поява інвесторів, які шукають можливості вигідно вкласти кошти, і все частіше розглядають купівлю ділянок та будинків у безпечних Карпатах;

– Потенційні покупці шукають землю та нерухомість у маловідомих серед гостей карпатських селах.

Найкращий варіант для гостей — будинок з великими панорамними вікнами з видом на гори. І він має попит. Більшість орендодавців навіть у квітні мали небагато вільних дат. Влітку ж сталося повне завантаження. Дедалі більше людей обирає захід України як місце для життя та роботи. Адже там безпечно, гарно і багато гостей.

Війна триватиме довго, а в горах безпечно. Регіон пропонує українцям можливість відпочити від постійного стресу, відновити сили та рухатись далі. Історія, культура та природні красоти Карпат створюють попит на готельні послуги. А географічне розташування забезпечить легкий доступ для туристів з різних країн після війни. Зараз вкладати в Карпати вигідно та завбачливо.

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи