Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
15.12.2015 20:38

Перезагрузка!?

Народний депутат України VII скликання (2012-2014)

Система тріщить по швах. І це добре. І слава Богу! В політикумі вже давно звучить фраза: другій Республіці (започаткованій у 1991 році) приходить кінець, ми є очевидцями зародження Третьої Республіки. Це правда.

Система тріщить по швах. І це добре. І слава Богу!
В політикумі вже давно звучить фраза: другій Республіці (започаткованій у 1991 році) приходить кінець, ми є очевидцями зародження Третьої Республіки. Це правда.

Ми дійсно живемо у перехідний період, період зламу старої (у великій мірі ще совковоі) системи і намаганням побудови нової.

Що парадоксально: в таборі захисників старої системи і творців нової - багато активних учасників Майдану Гідності.

В чому між ними різниця? Що їх відрізняє?

Відповідь: захисники старої системи красувалися собою на трибуні Майдану, таємно домовлялися із режимом Януковича, розцінювали Революцію Гідності як можливість бути наступною владою; а творці нової системи стояли під трибуною, мерзли, жертвували здоров'ям, життям за те, щоб цю стару систему знищити назавжди.

Революція Гідності не завершилася. Вона завершиться тільки із зламом старої системи, тобто завершенням періоду другої Республіки і створенням передумов, фундаменту для побудови Третьої Республіки!

Станом на сьогодні, котлован вже викопано, потрібно заливати новий фундамент. Саме цього не хочуть допустити захисники старої системи, їм комфортно проживати у своєму совковому маєтку.

Якщо не прийде розуміння до теперішньої української політичної еліти, що старий маєток вже не годиться до проживання, то рішення за цю еліту прийме український народ.

В зв'язку з цим:

Варіант 1: Парламентській коаліції разом із Президентом України необхідно прийняти кардинальне рішення про власну перезагрузку і відповідно перезагрузити уряд. Як на мене без Яценюка, без цього дитяти старої системи. Уряд має бути технократичним. Особисто я мало вірю в цей варіант.

Варіант 2: Президент України, розуміючи, що із цим політикумом, реформувати країну неможливо, виходить до українців із пропозицією перезавантажити весь цей політичний клас. Термін: травень 2016 року.

З цього місяця вступить в дію новий закон "Про державну службу".
Ми матимемо змогу сформувати якісніший новий чиновницький клас. Президент вносить у парламент (як невідкладний) новий проект закону про вибори парламенту на основі пропорційних відкритих списків. Обіцяно давно.
І найголовніше: Президент пропонує у травні переобрати новий парламент, а також, Президента України.

Ось цей варіант, як на мене, і може бути ПЕРЕЗАГРУЗКОЮ.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]