Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
01.03.2018 11:30

Як приготувати 120 тарілок здорового харчування?

Маркетинг-консультант, автор проєкту "Здорове харчування для дітей"

Здається, тільки вчора пройшов перший захід нашого пілотного проекту «Здорове харчування для дітей», а ось вже і весь пілот завершився. Навчання пройшли більше 120 учнів 2-4 класів київських шкіл №296, №166, №316 та Гімназії №117 ім. Лесі Українки. Метою н

Здається, тільки вчора пройшов перший захід нашого пілотного проекту «Здорове харчування длядітей», а ось вже і весь пілот завершився. Навчання пройшли більше 120 учнів 2-4класів київських шкіл №296, №166, №316 та Гімназії №117 ім. Лесі Українки. Метоюнашого «пілоту» було тестування навчальної програми про Тарілку здоровогохарчування та невелике дослідження серед школярів про їхнє щоденне харчування. 

Протягомсічня-лютого 2018 р. діти з цих 4-х київських шкіл взяли участь у інтерактивнійпрезентації та практичному завданні зі створення власної Тарілки здоровогохарчування.

Як це було – можнапобачити у цьому відео.


Інтерес до проектувід батьків та вчителів був величезний. Протягом реалізації тестового проектудо участі у майбутніх заходах зареєструвалися ще 179 шкіл і 5298 дітей з усієїУкраїни. Всі вони чекають, що ми приїдемо до них з нашими заходами.

Наразі переходимодо другого етапу проекту і запрошуємо до співпраці партнерів – компанії, якимне байдуже здорове майбутнє нашої країни. Сподіваюся, що за підтримкисоціально-відповідального бізнесу ми зможемо охопити нашими офлайн- іонлайн-заходами усіх школярів, а також вчителів і батьків.

Заходи виявилися однозначноцікавими для усіх юних учасників. Найбільше дітям запам’яталися Тарілкиздорового харчування різних країн (часто дивувала японська версія) і процесстворення власної Тарілки. Більшість дітей робили дійсно здорові тарілки, хочадеякі жартівники дуже намагалися приклеїти на свою тарілку мівіну, пиво абозробити тарілку з одних солодощів. На такі випадки у нас тепер буде спеціальна «Тарілкашкідливого харчування» і Світлофор продуктів, де колір (зелений, жовтий,червоний) буде позначати корисність і рекомендовану частоту вживання найбільшпопулярних продуктів.

Більше фото івідео з проекту можна побачити на нашій Facebook-сторінці.

клас2.jpg

За бажаннямшколярі продовжують роботу і вдома – передають батькам лист з рекомендаціямищодо здорового харчування, а також можуть зробити творчу Тарілку – з паперу,пластиліну, тканини або зі справжніх продуктів. Ми вже отримали фото першихприкладів таких творчих робіт – з пластиліну, паперу і навіть тарілку, зробленузі справжніх продуктів.

тар1.jpgтар2.jpg

Вибіркове відеоопитуванняпісля заходів показало, що проблема здорового харчування є досить глибокою іпотребує подальшої постійної роботи з усіма сторонами – як дітьми, так і батьками.Так, повноцінні сніданки – це скоріше виняток, а не правило. Більшість школярівне отримує достатньої кількості овочів та фруктів, які мають складати не менше50% денного раціону. На перекус до школи діти беруть найчастіше бутерброди зковбасою або солодощі, що теж не відповідає сучасним стандартам правильногохарчування. Разом з тим, діти дуже цінують родинні обіди та вечері, хочутьвчитися готувати самостійно та з батьками і рідними.

Проект позитивносприйняли і підтримали вчителі, адже він є практичним продовженням знань, що входятьдо шкільної програми. В усіх класах, де проходив пілот, викладачівисловлювалися за необхідність продовження проекту і проведення наступних практичнихзаходів на інші тематики, пов’язані зі здоровим харчуванням.

Ось що намнаписала після заходу Олена Короленко, класний керівник 4-Б класу СШ №166:

«На питання “Якаїжа корисна, а яка шкідлива?” діти відповідають безпомилково. Наступне питання“А що тобі більше подобається?” виявляє розбіжність між «знаю» і «роблю». Більшості дітей подобаютьсягамбургери, тістечка, суші. Проект «Здорове харчування для дітей» переводитьзнання у практику. Наприклад, завдання по створенню дітьми своєї Тарілкиздорового харчування дозволило їм самостійно з великої кількості продуктіввибрати не тільки корисні, а й ті, що подобаються дитині. Діти, як дорослі, начевідвідали віртуальний магазин».

Ще з приємного - покими проводили останній захід пілоту – отримали узгодження нашої програми відАсоціації дієтологів України та Центру громадського здоров’я Міністерстваохорони здоров’я України. Відтепер матеріали проекту є офіційно рекомендованимидо використання.

лист.jpgлист2.jpg

Тепер все, що нампотрібно зробити, – залучити партнерів, які зможуть фінансово підтримати нашупрограму і дати їй можливість перерости з волонтерської ініціативи у великийвсеукраїнський проект, що буде поступово змінювати наше майбутнє - наших дітей,а з ними і батьків.

Знаєте абопрацюєте в соціально-відповідальній компанії? Напишіть мені листа, і мизнайдемо найкращий і найбільш креативний і ефективний спосіб для нашої win-winспівпраці!

 

Зареєструватися на заходи проекту:

Зареєструватися можутьвчителі та батьки за 2 хвилини за посиланням: https://goo.gl/brr1UW.

Проект запрошує до співпраці партнерів:

Пишіть на [email protected]m

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи