Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.

Про сучасні газові тарифи, злодіїв у владі, з точки зору класика-байкаря.

Їй-право, вони, нашіпани начальники, явно помішалися в своєму озолочені, грабежах бідного народу, цинічнішеза януковичів тримають людей за бидло. Який телеканал не ввімкнеш, то якийсьБурбак, а то й найближчий партнер по бізнесу Порошенка – Кононенко, а надто вжеж друг по застіллю глави держави Ю. Луценко, твердять одне й те саме. Мовляв, іми  з радістю виступаємо за зниженняренти на видобуток української нафти з 70 відсотків, як пропонується, до 29-ти,що, звичайно ж, принесе помітне зниження комірного, але… Один каже, що цюновелу потрібно запроваджувати з 1 січня, інший – з 1 лютого, а Луценко івзагалі - з 1 квітня 2016 року.
Себто,вельможні паничі готові власноруч кожному громадянину подати теплого кожуха,але, даруйте, вже після зими.
         Ну, скажіть, що не держать вони всіх нас за дурнів? Комунавесні, як уже розтепліє, потрібне їхнє зниження тарифів? – скажіть, будьтеласкаві. А як бідній родині пекучу морозяну пору пережити?
         Великий поліглот сучасності Юрій Луценко, яким зробив його такимнезабутній «профессор» Янукович, загнавши на нари, змусивши почитати книжки водиночних камерах, ось що пише з цього приводу дослівно: "Підвищення тарифів - єдиний спосіб примусити людей до енергоекономії.Зниження ціни газу означатиме несправедливі пільги для всіх - і дляпенсіонерів, і для мільйонерів. Захистити бідних, які не підпадають підсубсидії, треба збільшенням квот пільгового газу по 3,60", - написавЛуценко.
         Виявляється, любі мої друзі, влада, в якій пан Луценко знайшовсобі тепле місце поруч із Порошенком, мабуть, аби бодай якось відрізнятисястатусом від дружини, робить надзвичайно благородну справу - вчить українськийнарод… економії. Щоб не тражирив його, не намазував на хліб. Учить, виявляється, саме непомірно високими тарифами на опалення: 7200 гривень за тисячу кубічнихметрів газу (тоді, коли собівартість такої кількості блакитного паливаукраїнського видобутку складає лише 1500 гривень!), понад шість тисяч гривеньза тонну вугілля, і все це за мінімальної заробітної плати українців – 1378гривень. Ця дикунська муштра начальства щодо власного народу з метою так званого газозаміщення,призвела до того, що основна частина наших громадян уже після перших морозівмає або замерзнути, або залишитися  беззасобів до існування.
         Перед цим, шановані пани, поспіль із їхнім головним крадіємА. Яценюком (волонтерМочанов, а за ним народний депутат України С. Капліні іншілюдипублічно стверджували неодноразово на різних телеканалах, а також у Ютюбі, щопрем’єр-міністр уже накрав мільярд доларів США, і це таки, мабуть, правда, позаяк АрсенійПетрович подібне ні в який спосіб не спростовує!) дурили нас на манер байокнезабутнього мого земляка Степана Руданського. Пригадуєте, коли панові Яценюкунабридли крики О. Ляшка та його гоп-компанії під вікнами Кабміну, він спустився до табору антитарифного майдану і придумав там веселу казку. Що відтепер, мовляв, уряддозволить продавати громадянам не 200 кубічних метрів газу на місяць за ціною 3,6 тисячігривень за тисячу кубометрів, себто вдвоє дешевше, ніж встановлена загальнодержавнаціна на газ, а цілих 1200 кубів упродовж шести місяців. Геніально чи не так?
Якщоврахувати, що опалювальний сезон в Україні триває фактично саме пів року, то цевийшли ті ж таки двісті кубометрів помісячно – 200 х 6, але ж як, вслухайтесь,лишень, високо звучить воно – тисячу двісті кубів за шість місяців. Хіба ви невчуваєте особливої турботи Кабміну Яценюка про бідний народ!? Він навіть хоче,щоб ще хтось залишився живим через півроку…
Цеточнісінько виходить, як у Степана Руданського в відомій байці про те, комупотрібно їхати в перелісок по дрова. Або ви, тату, їдьте вліс, а я дома зістанусь: або я дома зістанусь, а ви, тату, їдьте в ліс…
І нарешті головне, чому потрібно нам чекати зі зниженням тарифів аж докінця зими?
А тому, як пояснив мені знаючий чоловік, що всі колосальні ПРИБУТКИ учасників злодійства від оборудки з фантастичним завищенням тарифів на газ, вякій влада тримає за трьома замками в секреті формулу затрат, вже давнорозписані. В тому числі людям, котрі просто не можуть не отримати ґешефту. 
Що ж стосується пояснень про начебто неможливість перерахунку виділених субсидій,які вже начебто нараховані певній частині населення в разі зниження тарифів, той тут виходить та сама злодійська пісня. Просто уряд Яценюка – надійний івправний віслюк олігархів. Розкупивши облгази, мільярдери не бажають мати справуз мільйонами клієнтів-споживачів на місцях, адже серед них обов’язковознайдеться чимало тих, хто не буде сплачувати за поставлений газ на їхню кухню. Для них єкращою ситуація, коли кошти, у вигляді субсидій, держава кругляком вкине докишень товстосумів. Звісно ж, мільярдами. Ось чому так у милі стараються бурбаки-кононенки-луценки…  Сказано ж, не так ті пани, як підпанки…
У нинішній правлячій коаліції, начебто, як розповідали мені знаючі люди,вирішили вияснити, а хто ж з цих трьох активних прислужників владі більшесимпатій у народі знайшов, вказуючи свій термін кардинальної зміни тарифів – на Різдво, востанній місяць зими чи вже навесні, як ластівки прилетять? Буцімто навіть замовили опитування вякійсь там агенції з соціологічних досліджень. І натрапили там на... гумориста.Той на всіх трьох дав одну конкретну відповідь - уривок з байки класика. Такого ось змісту:
«Були у селянина віз і сани,і стояли вони в повітці, в тій, де мешкала й ряба кобила. Стояли, стояли, та йдавай сперечатися. Віз каже: «Я був легший для кобили». А сани відповідають:«Ми були легші, бо бігала вона з нами проворніше». Ламали словесні списи,сперечалися, а тоді до кобили звертаються: «Скажи, будь ласка, - кажуть, - щотобі легше возити: чи віз, чи сани?» А стара кобила покрутила головою, подумалата й каже:
— І ти погань, і типогань!»
Від себе додам: бо народ, панове, затято дурите…  
Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи