Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.01.2016 12:16

Влада позбавляє киян права на місцеве самоврядування

Ексдепутат Київської міської ради

Ми сповнені рішучості спільно з киянами добитися права на місцеве самоврядування для столиці, яка стала заручником страху збанкрутілої влади перед негативним результатом на виборах до районних рад у Києві.

Влада пішла шляхом Януковича. В Адміністрації президента вирішили продовжити колапс місцевого самоврядування в Києві. В той час, поки міста, котрі мають районний поділ, обирають собі районні ради, столицю цього права черговий раз позбавили. Поки нам розповідають казки про децентралізацію та намагаються легалізувати бойовиків, що убивають українців на Донбасі, мешканців столиці поставили перед фактом, що їм народовладдя не потрібне. 

Зрозуміло, що ситуація із судами в Україні не змінилася з часів Януковича й рішення Київського окружного адміністративного суду про зупинення виконання рішення про відновлення районних рад у столиці писалося на Банковій. 

Такі дії свідчать не просто про близорукість влади, яка так нічого й не навчилася на гіркому досвіді попередників, а й про те, що вона у своєму ставленні до киян нічим не відрізняється від Януковича-Попова.

Упевнений, що це абсолютно самовбивчий крок, який призведе до негативних наслідків як для столиці, так для тих, хто зважився відкрито виступити про київської громади. 

Ми сповнені рішучості спільно з киянами добитися права на місцеве самоврядування для столиці, яка стала заручником страху збанкрутілої влади перед негативним результатом на виборах до районних рад у Києві.

У зв язку з цим київська «Свобода» виступила з цього приводу із заявою, яку я також принагідно публікую:

«Нинішня влада повторює сумнозвісний шлях режиму Януковича, позбавляючи киян права на місцеве самоврядування. Тоді, коли влада зриває вибори до районних рад у Києві, вона водночас ламає через коліно парламент і продавлює особливий статус окупованого Росією Донбасу та амністію й легалізацію бойовиків.

27 січня 2016 року Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив клопотання за позовом, який подали депутати-маріонетки Адміністрації Президента, і зупинив дію рішення про відновлення районних рад у місті Києві. Це робить неможливим початок виборчого процесу в столиці.

Децентралізація, яку проштовхує влада, - це з, одного боку, переформатування країни на догоду Путіну, а з іншого, недопущення реального народовладдя в найбільшому українському місті. У Києві, де райони часто є більшими за деякі обласні центри, голів районних адміністрації призначає Президент і вони непідзвітні та непідконтрольні місцевій громаді.

Відновлюється ганебна практика Януковича-Портнова, коли страх перед виборами веде до узурпації влади. І до того представники влади відкрито виступали проти відновлення районних рад та проведення виборів. Але, побачивши останню соціологію, яка засвідчила її політичне банкрутство, влада пішла далі й вступила у відкрите протистояння з громадою.

Нелюстровані ручні суди, яких виплекав Портнов, використовують владу для скасування виборів до районних рад у Києві. Це типове політичне шулерство. Янукович зі своїм злочинним кланом уже намагався реалізувати подібний сценарій, скасувавши вибори в столиці. До чого це призвело, знають всі. Вибори відбулися, а ця авантюра стала однією з причин того, що людьми, які наважилися плюнути в обличчя киянам, втратили владу.

Київська міська організація ВО "Свобода" і фракція ВО "Свобода" у Київраді рішуче виступають проти цього нахабного зазіхання на інтереси мешканців столиці. "Свобода" послідовно боролася за відновлення районних рад і ми зробимо все можливе, аби не дати режиму вчергове забрати у киян право обирати свою владу.

Одночасно ми вимагаємо від міського голови Києва озвучити свою позицію щодо рішення Київського окружного адміністративного суду та стати на захист інтересів громади з метою відновлення діяльности районних рад та не допустити зриву виборчого процесу в столиці. Віталій Кличко має визначитися, кого він представляє в столиці - громаду, яка його обрала, чи тих, хто намагається відібрати в громади належні їй права.

Закликаємо киян спільно не допустити подальшої узурпації влади в столиці та захистити права громад районів на місцеве самоврядування».

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]