Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.11.2013 10:00

У батьків учнів загальноосвітніх закладів намагаються вкрасти близько

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Батьків учнів 5 та 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів змушують купувати брошури для тестування невідомого походження - без грифу схвалення Міністерства освіти - і таким чином нажитись на простих українцях.

Батьків учнів 5 та 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів змушують купувати брошури для тестування невідомого походження - без грифу схвалення Міністерства освіти -  і таким чином нажитись на простих українцях.

Вчора, під час депутатського прийому, до мене звернулись схвильовані батьки учня 5 класу однієї з оболонських шкіл м. Києва з повідомленням про те, що їх примушують купувати якісь брошури за якими, нібито відповідно до Наказу № 995 від 17.07.2013 Міносвіти і науки рекомендує провести тестування учнів 5 та 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів. Брошури точнісінько співпадають з переліком навчальних предметів за якими нібито рекомендовано провести тестування. В той же час вчителі не можуть пояснити, з якого дива, видання не містять грифу схвалення тим таки Міносвіти. Та й взагалі не містить жодної інформації про те, звідки вони взялися, хто їх друкував, яким тиражем і кому належать авторські права.

Вже понад три роки, згідно із Наказом Міносвіти та науки України в країні діє заборона на випуск та розповсюдження будь-якої продукції, що має відношення до навчального процесу в загальноосвітніх навчальних закладах без грифу МОН.

За статистичними даними Міносвіти за 2013 рік, в середньому, в 5 та 10 класах країни навчається по 400 тис. учнів. Реалізаційна вартість однієї брошури становить 7-8 грн. Собівартість однієї такої брошури, яка надрукована на дешевому газетному папері, за експертною оцінкою становить близько 50 коп. Предметів, що підлягають тестуванню - 17. Врешті, виходячи з нескладних підрахунків, чистий прибуток невідомої структури, що намагається нажитись на батьках школярів, складатиме близько 50 мільйонів гривень.

Враховуючи вищезазначене, я звернувся до Генеральної прокуратури України з вимогою терміново розібратись в ситуації. Також сподіваюся отримати пояснення від Міносвіти щодо розповсюдження в школах країни брошур невідомого походження.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]