Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
29.05.2013 10:12

Якщо не Київрада, то Генпрокуратура має зупинити незаконне будівництво

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

Звернувся до Генеральної прокуратури з проханням зобов’язати ТОВ «ФСВ» - забудовника зеленої зони на вул. Юності, 8-а - припинити будівельні роботи у зв’язку із закінченням у забудовника договору оренди на земельну ділянку. А також припинити товариству

Звернувся до Генеральної прокуратури з проханням зобов’язати ТОВ «ФСВ» - забудовника зеленої зони на вул. Юності, 8-а - припинити будівельні роботи у зв’язку із закінченням у забудовника договору оренди на земельну ділянку. А також припинити товариству право на користування земельною ділянкою.

 

 

Бруду навколо цього будівництва вистачає і без закінчення договору оренди на земельну ділянку, оскільки незаконність цієї забудови підтвердила також КМДА: орендна угода була підписана незаконно, а проект будівництва не пройшов необхідних експертиз – він не погоджений з Планом містобудування. Тому розпочате будівництво треба було згорнути вже давно, чому вперто заважала більшість Попова.

 

Нагадаю, що більшість Київради не підтримала підготовлений фракцією «БЮТ-Батьківщина» проект рішення про відміну рішення Київради від 29 березня 2007 року №411/1072 «Про передачу товариству з обмеженою відповідальністю «ФСВ» земельної ділянки для будівництва багатоповерхового житлового будинку з підземним паркінгом на вул. Юності у Дніпровському районі м. Києва».

 

Переконаний, що більшість Київради не підтримала проект рішення, адже вони знають про те, що вразі відсутності подання клопотання щодо припинення забудовнику права користування земельною ділянкою, з юридичної точки зору договір може бути автоматично пролонгований.

 

Тепер, коли у Київради закінчуються повноваження, забудовнику навряд вдасться найближчим часом поновити договір оренди. Але хтось таки мусить припинити це беззаконня. Саме тому, звернувся до Генпрокуратури, в повноваженнях якої є можливість припинити згадане скандальне будівництво та розслідувати порушення закону.

 

Як відомо, згадане будівництво розпочате у дворах житлових будинків без згоди на це мешканців сусідніх будинків. Крім протестів громади, незаконність цієї забудови підтвердила також КМДА. Згодом, Державна архітектурно-будівельна інспекція України скасувала реєстрацію декларації про початок будівельних робіт зі зведення хмарочоса за згаданою адресою. Дозвіл був скасований на підставі того, що забудовник, надав недостовірні дані у частині наявності умов та обмежень забудови земельної ділянки за вказаною адресою.

Окружний адміністративний суд міста Києва повністю відмовив у задоволенні адміністративного позову ТОВ «ФСВ» щодо «поновлення» декларації про початок виконання будівельних робіт на вул. Юності, 8-а. Але всупереч усім приписам, забудовник не згортає будівництва.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]