Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.02.2013 15:53

Треба збільшити прожитковий мінімум

Журналіст, громадський діяч, позаштатний радник Міністра інформполітики в зоні АТО

У Парламенті зареєстрований проект Закону України № 2228 про внесення зміни до ст. 1 Закону України «Про прожитковий мінімум» (щодо обов’язкового виконання рішень Конституційного Суду України).

У Парламенті зареєстрований проект Закону України № 2228 про внесення зміни до ст. 1 Закону України «Про прожитковий мінімум» (щодо обов’язкового виконання рішень Конституційного Суду України). Ініціаторами проекту є народні депутати Павловський А.М., Турчинов О.В., Денісова Л.Л. Бригинець О.М., Стець Ю.Я. (фракція «Батьківщина») та Зелик Р.Б (фракція «Свобода»). Проект підготовлено з метою повернення норми, що діяла до 2008 року та дозволяла здійснювати розрахунки прожиткового мінімуму з урахуванням ставок оподаткування доходів фізичних осіб. У 2008 році Законом України Про Державний бюджет із структури прожиткового мінімуму для осіб, які відповідно до законодавства підлягають обов’язковому державному соціальному страхуванню, вилучили прибутковий податок для фізичних осіб. Тобто фактично працюючих громадян позбавили однієї із форм соціальної гарантії. Декларуючи «покращення», влада фактично не реагує на штучне зниження життєвого рівня громадян. Окрім внесених змін, проект розроблено у зв’язку з необхідністю привести ч.5 ст. 1 Закону України «Про прожитковий мінімум» у відповідність до Рішення Конституційного Суду України від 22.05.2008 р. № 10-рп/2008, яке протягом 5 років не виконується. Через те, що це рішення Конституційного суду, яке, до речі, обов’язкове до виконання по всій території України, досі не реалізоване, потерпають найбідніші верстви населення. Наш обов’язок перед громадою – змусити владу розробити механізм щодо невідкладного виконання цього рішення!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]