Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
16.09.2021 08:32

"Шкідливі" поради для клієнтів адвокатів, яких не варто дотримуватись

Адвокат, керуючий партнер Femida Legal Association

Було б весело, якби не було так сумно...

1) Адвоката шукайте серед друзів, знайомих, або друзів друзів, адже теорію шести рукостискань ніхто не скасовував. Та й цих адвокатів зараз «як собак нерізаних», тож шукаємо першого-ліпшого, поближче... А враховуючи всі вищеперелічені факти, роботу він має виконати за невеликий гонорар, або і взагалі безкоштовно. 

2) Ніколи не цікавтесь, у якій сфері спеціалізується адвокат. Всі закони у нас cхожі, та й не дарма всім відома фраза «ти ж юрист», яка автоматично робить особу фахівцем широкого профілю, і не лише у юриспруденції.

3) Ніколи не приходьте на зустріч вчасно. Адвокатів, як ми пам’ятаємо, багато, тому кожен з них має бути задоволений, що до нього звернувся такий поважний клієнт, як ви. Якщо адвокат пішов, не дочекавшись вас в обумовлений час, - він «хамло» і «вас не поважає».

4) Якщо ж ви нарешті прийшли на зустріч, розкажіть адвокату всю історію вашого життя, вподобання та мрії. Не забудьте про те, як ви в дитинстві дивились «Слідство вели...» і мріяли стати чесним слідчим, але не склали норматив по фізкультурі... Але, взагалі-то, ви в законах добре розбираєтесь.

5) На зустріч приходьте без документів. Вони не потрібні, тому що адвокат має вірити вам на слово. До того ж, у вас дуже проста справа, а пояснити її суть вам допоможе якраз досвід проглядання серіалів. 

6) Коли адвокат, вислухавши ваші розповіді та знайшовши нотки «здорового глузду», попросить вас надати документи і оплатити консультацію (до речі, про оплату ви домовлялись ще до зустрічі) – обурюйтесь! Бажано на весь офіс або кафе! Люди повинні знaти, що з вас беруть гроші за «розмову»... «Ви ж ще нічого не зробили, ми лише поговорили»...

7) Після підписання договору і отримання виставленого рахунку на аванс, уточніть чи можна заплати пізніше, бо у вас зараз грошей немає, але потім, коли адвокат справу виграє (варіант отримання судового рішення не на вашу користь ми ж навіть не розглядаємо) і винувата сторона компенсує всі витрати, то ви оплатите гонорар адвокату. Також нагадайте адвокату, що він вам обіцяв подати позов післязавтра.

8) Коли прийде час платити за роботу, ні в якому разі не виконуйте взяті на себе зобов’язання... Розкажіть адвокату про ваше тяжке життя, і що спочатку ви влаштуєтесь на роботу, погасите всі кредити, а потім розрахуєтесь і з ним.. можливо… Бо у вас винятково важка ситуація, а у адвокатів грошей і так кури не клюють. 

9) Пам’ятайте, що у всіх ваших проблемах, на які ви скаржитеся адвокату, винні партнери, контрагенти, сусіди, держава, тьотя Дуся із сусіднього під’їзду, але ні в якому випадку не ви. І саме адвокат має очолити ваш «хрестовий похід за справедливість», а ви тихенько постоїте в стороні, спостерігаючи за процесом. Бо ж ви – жертва обставин, а він – адвокат, який все життя чекав саме вашої справи.

Будьте здорові і не косячте ;)... 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]