Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.10.2019 12:42

Гумор - це зброя

Політичний експерт, експерт аналітичної групи "Левіафан"

Хочеш знищити опонента - висміюй.

Коли у 2006 році британські вчені довели, що російський шпигун-перебіжчик Литвиненко був отруєний полонієм агентами ФСБ, Кремль відреагував доволі спокійно, але профінансував такий собі флешмоб "Британські вчені встановили". Не поспішаючи, але протягам декількох років російські ресурси публікували всяку єресь, яка починалась із фрази "британські вчені встановили" і встановлювали вони все, що завгодно... Свинячий оргазм, хвороба венеричними захворювань всіх коників Лондона, "люди брешуть с шестимісячного віку"...британські вчені перетворились на інтернет-мем. 

Тож коли британські вчені розповіли, що Скрипалів отруїли отрутою "Новічьок", за порєбріком роздався гомеричний хохот. Сьома Слєпаков, ще заспівав про "шпілі" і Пізу", народ пореготав, і ментально не помітив того, що їх держава мочканула в центрі Європи їх же громадянина. 

Гумор - це зброя. Для підвищення бойового духу своїх солдат Пентагон у 40-х вклав не один мільйон доларів в комедії про фашистів і японців. 

"95-й квартал" - це майже ідеальна зброя, яка б'є по всіх ворогах Коломойського. Чи то Янукович, чи то Ляшко або Порошенко з Яценюком, але вигрєбалі всі і завжди. Тепер настав час Гонтаревої і мені її не шкода. Вона знала куди лізла. 

Але коли регочуть над спаленою хатою - це трохи більше аніж "вітання" опоненту. Це толерування фізичній розправі над опонентом. Окремо зазначу, що я не вірю в те, що Гонтарєву збила машина, як і доволі скептично відношусь до того, що машина її сина була підпалена політичними опонентами. Але хата - це питання окреме. 

Тож жарт доволі рідко буває просто жартом. Політичні сатирики США мочать за бабло своїх опонентів, так що аж гай шумить, то чого ми маємо вірити, що українські сатирики на гроші Коломойського запустили "лише жарт"? Це принаймні не логічно. Те що вони цей жарт, змогли потім ще і глядачам продати, ось це мистецтво маркетингу, яке заслуговує на повагу.

І все моє неприйняття пісні у виконанні Кошового полягає не в тому, що я сноб. Або в мене проблеми із почуттям гумору, а в тому, що я не хочу, щоб коли наступному опоненту Коломойського спалять хату суспільство відреагувало на це лише піснею "горіла хата..."

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]