Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.02.2011 15:41

За що київська влада карає пенсіонерів?

Голова Національного форуму профспілок України

Починаючи з 1 лютого, українці отримуватимуть платіжки з новими тарифами за житлово-комунальні послуги. Міська влада називає їх підвищеними, але є всі підстави стверджувати, що вони є завищеними. А підвищення є необґрунтованим і незаконним. І це, фактично

Адже згідно з розпорядженням КМДА, до 20 числа кожного місяця люди мусять платити за комунальні послуги одну суму, а після 20 – за ті ж самі послуги – на 10% вищу.

Отже, ця плутанина доводить, що ціна на комунальні послуги є завищеною.

            І це дуже дивно. Адже кияни – і це визнають самі урядовці, - дуже дисципліновані у питанні сплати за комунальні послуги. Особливо це стосується пенсіонерів: бабуся краще не купить собі хліба, але з державою розрахується у повному обсязі.

А влада змушує і цих бабусь, і інші соціально вразливі верстви населення платити більше. Адже не секрет, що працівникам бюджетної сфери та деяким категоріям пенсіонерів зарплатня та пенсія нараховується після 20 числа. Отже, вони змушені щомісяця розплачуватися за забаганки міської влади.

Дуже хотілося б дізнатися, куди КМДА витратить цю різницю 10%, і хто ці кошти контролюватиме. Ми спробуємо з’ясувати це питання, і вже звернулися до Київської міськадміністрації з відповідним запитом. Якщо не отримаємо відповіді, змушені будемо звернутися до суду. Ми домагатимемося, аби київська влада дала вичерпні пояснення щодо розрахунків ціни на комунальні тарифи, а також перенесла кінцеві терміни сплати за комунальні послуги до 25 або 30 числа.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]