Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.12.2010 10:33

Влада не вірить у власні заяви про розвиток економіки

Голова Національного форуму профспілок України

Підвищення у наступному році рівня мінімальної зарплати лише на 63 грн., а мінімальної пенсії на 50 грн., свідчить про те, що попри заяви щодо реформування економіки, уряд не вірить в її розвиток. Це випливає з ухваленого Кабінетом Міністрів України 8 груд

Підвищення у наступному році рівня мінімальної зарплати лише на 63 грн., а мінімальної пенсії на 50 грн., свідчить про те, що попри заяви щодо реформування економіки, уряд не вірить в її розвиток. Це випливає з ухваленого Кабінетом Міністрів України 8 грудня, проекту Держбюджету на 2011 рік.

Варто наголосити, що, незважаючи на постійні заяви про зростання ВВП, уряд не пропонує суспільству відповідного зростання доходів населення та соціальних виплат.

Аналізуючи проект Держбюджету, можна побачити, що переважну більшість пенсій влада підвищувати не планує. У наступному році будуть збільшені лише мінімальні пенсії, доплати інвалідам, учасникам ВВВ та бойових дій, чорнобильцям та зарплата бюджетникам.

Однак, слід зазначити, що навіть це збільшення знаходитиметься у межах 8-9% і менше, тобто у межах прогнозованої урядом інфляції (8,9%). Мінімальну зарплату збільшать лише на 6,7%, а прожитковий мінімум – на 6,6%. Звідси випливає, що у наступному році реальні доходи більшості населення не зростуть. У кращому випадку вони залишаться на сьогоднішньому рівні.

Раніше Національний форум профспілок заявляв про те, що у Держбюджеті на 2011 рік влада повинна передбачити рівень прожиткового мінімуму відповідно до реальних споживчих цін на товари і послуги – не менше 2356 гривень.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]