Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
17.08.2022 18:45

3 популярні країни для відкриття ІТ-стартапу

CEO міжнародної юридичної компанії AppLaw

Поради від експерта із супроводу іноземного бізнесу у високоризикових сферах

Чимало українських ІТ-спеціалістів виїхали за кордон, і деякі з них хочуть отримати більше свободи й перестати працювати на когось, створивши власний стартап.

Я підібрав 3 країни, які останнім часом частіше обирають наші клієнти для відкриття ІТ-компанії, та описав їхні переваги.

Естонія

✔ переваги Е-резидентства

Інноваційна програма від уряду дає вам цифровий статус і дозволяє керувати бізнесом із будь-якої точки світу з онлайн-документооборотом і безпечними цифровими послугами.

✔ № 1 за податковою конкурентоспроможністю в Європі

Крім зручної оплати податків і подання звітності онлайн, ви отримуєте 0 % податку на реінвестований прибуток і можете не платити податок з річного доходу.

✔ 99 % цифрових держпослуг

За допомогою створеної системи штучного інтелекту для адмінпослуг Естонія задала вектор розвитку законодавства у сфері управління та захисту даних і залучає інвестиції в IT-сферу.

✔ розвинена екосистема стартапів
Завдяки державній програмі Startup Estonia ви зможете розвивати ІТ-бізнес разом із тисячами колег та отримати допомогу при найманні талановитих спеціалістів та залученні інвестицій.

Гонконг

✔ зручна для бізнесу міграційна система

Програма QMAS запрошує талановитих людей переїхати в Гонконг разом із родиною навіть без пропозиції роботи.

✔ понад 3800 стартапів

Стартап-екосистема приваблює нових підприємців щорічним ростом кількості компаній, інноваційних локацій і акселераторів, створючи хаб для розробки креативних і технологічних продуктів.

✔ пільгове оподаткування

Серед плюсів: відсутність ПДВ, податку на прибуток, податку на приріст капіталу, нерухомість та дивіденди, чітке податкове регулювання та простий податковий облік.

✔ № 1 за економічною свободою у світі.

Основні переваги: простота й низькі витрати на відкриття бізнесу, розвинена банківська система й IT-інфраструктура.

Кіпр

✔ конкуренція серед IT-компаній у фінансовому секторі

Кіпрські класичні банки та фінтех-компанії активно впроваджують сучасні технології для поліпшення сервісу й запуску нових послуг, тому банківські IT-продукти тут мають хороший попит.

✔ розвиток AI-технологій

Уряд підтримує стартапи в рамках національних стратегій із розвитку штучного інтелекту та блокчейну в приватному та публічному секторах.

✔ бонуси для IT-спеціалістів

Через нестачу місцевих талантів, Кіпр розробив низку пільгових і бонусних програм для відкриття технологічного бізнесу та працевлаштування IT-співробітників.

✔ перевага податкового режиму IP Box

Спеціальний режим податку на прибуток дозволяє виключити з оподаткування 80 % від доходів із ліцензій, патентів, продажу авторів, IP-активів, а ефективна ставка становить 2,5 %.

Якщо ви визначилися з юрисдикцією, в якій бажаєте відкрити ІТ-стартап, або ще шукаєте ідеальну країну для роботи, рекомендую звернутися до досвідчених експертів, які зможуть відповісти на ваші запитання та допомогти пройти всі етапи створення ІТ-бізнесу.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]