Про автора

Лариса Білозір Народна депутатка Верховної ради України IX скликання

Політична діяльність. На дострокових парламентських виборах 2019 року обрана народним депутатом Верховної ради України IX скликання по виборчому округу № 15 (Мурованокуриловецький, Томашпільський, Тульчинський, Чернівецький та Шаргородський район) Вінницькій області як самовисуванець. Голова підкомітету з питань адміністративних послуг та адміністративних процедур Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування.

У 2015 році була обрана депутатом Вінницької обласної ради VII скликання. У тому ж році стала головою постійної комісії з питань місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою, євроінтеграції, міжнародного і міжрегіонального співробітництва.

З 2015 по 2019 роки: Член комісії Вінницького обласного конкурсу розвитку територіальних громад. Член регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення конкурсного відбору інвестиційних програм і проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватись за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку. Член наглядової ради Регіонального благодійного конкурсу "Благодійна Вінниччина".

Голова громадської організації "Життя та розвиток громад". Організація сприяє реформі децентралізації в Україні, сприяє розвитку місцевих громад, діє переважно на території Вінницької області. 

Освіта. У 1998 – 2003 рр навчалася в Інституті міжнародних відносин КНУ ім. Т. Шевченка, де здобула кваліфікацію "Магістра з міжнародних економічних відносин" та "Перекладача з англійської мови".

У 2004 році отримала ступінь магістра з бізнес адміністрування (MBA) Міжнародного інституту менеджменту, м. Брюсель, Бельгія.

У 2008 році захистила дисертацію та здобула наукову ступінь кандидата економічних наук. Тема наукової роботи: "Формування глобальної регуляторної політики в сфері торгівлі сільськогосподарською продукцією".

У 2016 році успішно завершила  Школу місцевого самоврядування Швейцарсько-Українського проекту "Підтримки децентралізації в Україні" DESPRO.

Крім того брала участь у програмі Української школи політичних студій (УШПС) у 2016-2017рр, по закінченні навчання була зарахована до Асоціації випускників УШПС. Під час навчання в цій школі була активною учасницею Всесвітнього форуму за демократію (World Forum for Democracy).

У 2017 році отримала Диплом про закінчення Школи політичних студій Ради Європи.

Контакти
E-mail: [email protected]