Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.05.2016 10:11

Болото для Героїв?

Адвокат. Керуючий партнер CLC LEGAL GROUP

Поки у Нових Петрівцях Вишгородського району Київської області зводять багатоповерхові житлові комплекси та гектарами продають землі сільськогосподарського призначення, учасникам АТО виділяють ділянки, розташовані у справжньому болоті.

Поки у Нових Петрівцях Вишгородського району Київської області зводять багатоповерхові житлові комплекси та гектарами продають землі сільськогосподарського призначення, учасникам АТО виділяють ділянки, розташовані у справжньому болоті.

На сесії Новопетрівської сільської ради 27 квітня 2016 року були прийняті рішення про затвердження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок вісьмом учасникам АТО. Площа кожної з них – 0,12 га. Також сільська рада змінила цільове призначення цих ділянок з «ведення особистого селянського господарства» на «для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд». Здавалося б, ці рішення дозволять захисникам отримати гарантовані законом земельні ділянки та звести на них свої будинки. Однак не все так просто у Нових Петрівцях. Річ у тім, що усі ці ділянки розташовані поруч, на одному масиві, який є болотом. При чому, щоби побачити, що це болотяна місцевість навіть не обов’язково їхати у Нові Петрівці. Це добре видно навіть на кадастровій карті, яка є вільному доступі.

Теоретично, з такою ситуацією можна було би змиритися, якби в селі дійсно не було інших земельних ділянок. Однак це не про Нові Петрівці.

Так, в іншій частині села, де немає болота, розпочинається будівництво багатоповерхових житлових будинків. На цьому ж масиві, який у 2013 році був включений до меж села Нові Петрівці, ділянка площею 1,5536 га належить депутату Київської обласної ради від Опозиційного блоку Буковському Роману Володимировичу. Право власності на цю ділянку зареєстровано за Буковським у липні 2015 року для ведення особистого селянського господарства. Ще дві ділянки площею по 1,4842 га кожна на цьому ж масиві належать чоловіку секретаря Новопетрівської сільської ради Костюку Сергію Миколайовичу. Ця земля з ’явилась у чоловіка секретаря сільради у січні та липні 2014 року.

Підкреслю, що ділянки, які належать панам Костюку та Буковському, знаходяться на території, що була включена до меж села Нові Петрівці у серпні 2013 року. У серпні 2014 року сільська рада прийняла рішення «Про оформлення права комунальної власності на земельні ділянки, що увійшли в межі села Нові Петрівці» нібито з метою забезпечення жителів села – учасників Антитерористичної операції земельними ділянками. У тексті документу йдеться про необхідність інвентаризації земель, що увійшли до меж села, а також необхідність оскарження рішень органів державної влади, на підставі яких земельні ділянки тоді ще державної власності були передані у власність чи користування.

Як бачимо, інвентаризацію землі провели успішно. Власниками понад 3,5 га, які увійшли до меж села і мали бути проінвентаризовані, є депутат Київської обласної ради від Опозиційного блоку Роман Буковський та чоловік секретаря сільської ради Нових Петрівців Сергій Костюк.

До речі, на цьому ж масиві, який був включений до меж Нових Петрівців майже три роки тому, і є землями сільськогосподарського призначення, якісь спритні ділки активно продають земельні ділянки різних розмірів – від декількох соток до 10 га. Такі оголошення ширяться в мережі Інтернет. http://olx.ua/obyavlenie/uchastok-10-ga-kievskaya-oblast-novye-petrovtsy-800-u-e-sotka-IDjmaAy.html

Коли ми зателефонували продавцям, нам повідомили, що земля продається під будівництво і навіть запропонували допомогти змінити цільове призначення за додаткову плату.

На цій самій території уже планується будівництво нового житлового комплексу з 60 багатоповерхівок «Нью Сіті» (забудовник – «Профрембуд», який пов ’ язують із депутатом Київської обласної ради від «Опозиційного блоку» Романом Буковським). http://novostroyki.lun.ua/uk/%D0%B6%D0%BA-new-city-%D0%B2%D0%B8%D1%88%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%BE%D0%B4

Нагадаю, що на цьому ж масиві сільський голова Нових Петрівців Родіон Старенький намагається відібрати у людей земельні ділянки, які були їм передані з державної власності Управлінням Держземагентства у Київській області ще до того, як ці землі увійшли до меж села. При чому, аргументує такі дії нібито необхідністю забезпечити земельними ділянками учасників АТО. http://kiev.pravda.com.ua/columns/5723190543ba5/

Поки ж тривають судові процеси, якісь ділки без жодних докорів сумління уже продають спірні ділянки через інтернет і закликають купувати квартири у багатоповерхівках, які мають звести на цій самій території. Невже Голова Новопетрівської сільської ради Родіон Старенький настільки «загрався», що вже встиг оспорювані земельні ділянки, на які у людей є всі документи, перепродати по декілька разів – і забудовнику – компанії «Профрембуд», і невідомим особам, які ведуть активний продаж земельних ділянок «під будівництво багатоповерхівок»? І все це відбувається навколо земель сільськогосподарського призначення, на продаж яких в Україні діє мораторій!

Після збільшення території села у 2013 році у Нових Петрівцях почали відбуватись різні події – у людей стали незаконно відбирати їхні ділянки, на які є держакти, в інтернеті з’явились оголошення про продаж гектарами землі сільськогосподарського призначення, на сільськогосподарських землях розпочинається будівництво багатоповерхівок, депутат Київської обласної ради та чоловік секретаря сільської ради обзавелись земельними ділянками площею по 1,5 гектара кожна. Тільки ось для учасників АТО знову землі обмаль. Все, на що спромоглися чиновники на чолі з сільським головою – це виділити для вісьмох воїнів по 12 соток у болоті.

Надзвичайно прикро, що навіть через два роки війни чиновники так і не навчилися поважати наших захисників, людей, які ціною свого здоров ’ я, а то й життя бережуть спокій у мирних містах і селах. Особливо цинічно, коли ці чиновники ще й прикривають учасниками АТО свої оборудки з десятками гектарів родючих сільскогосподарських земель, а воякам відводять по 12 соток на болоті.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]