Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
11.04.2010 23:00

МАФ. Частина 2. Техніка демонтажу

Адвокат, Центр земельного права - OPEN Knowledge

МАФ. Частина 1. Міліція приєдналася до знищення малого бізнесу

МАФ. Частина 1. Міліція приєдналася до знищення малого бізнесу

Учорашній день на площі Шевченка пройшов спокійно. Кіоски демонтували, але не всі, а лише найпроблемніші з точки зору наявності документації. Але про документацію згодом. Зараз про демонтаж як він є.

На перший погляд все просто - підігнали платформу та кран, зачепили за скоби, що скоби кіоск, завантажили та вивезли. Насправді все складніше.
Складність 1. Як правил кіоск немає за що чіпляти. Плюс він може біти приварений до якихось міцних конструкцій (типу фундаменту). Плюс приєднаний до електромережі. Це складності дрібні і демонтажники давно і легко їх вирішують. З ними завжди є електрик і зварювальник з відповідною кваліфікацією і непрохідним обладнанням.
Складність 2. Кіоск може бути розташований так, що його неможливо демонтувати звичайним способом. Це може бути відсутність під'їзду для важкої техніки, розташовані близько повітряні комунікації (контактна мережа електротранспорту, телефонні та електричні кабелі тощо). Інколи комунальними виявляють завидну винахідливість, маневруючи кіосками, людьми та технікою. А інколи чинять простіше і тоді (це я спостерігав на площі Шевченка 9 квітня 2010 року) демонтаж перетворюється на знищення: вибите скло, розтрощені стіни, порізані на шматки конструкції. В зв'язку з цим виникає риторичне питання: хто дав право на знищення чужої власності? Навіть якщо вона встановлена з порушеннями. Уявіть, що ви припаркували своє авто в забороненому місці. А замість штрафу, блокування колес чи евакуації вашу автівку просто розтрощили.
Складність 3. Люди, які заважають демонтажу. Раніше не рідко виникали бійки між підприємцями та "благоустрійцівми". Наразі ця проблема вирішується простіше завдяки міліції. Я вже згадав, що вчорашній день на площі Шевченка пройшов спокійно. Але о 9 ранку міліціонерів на площі було більше за підприємців.Кілька легкових машин, автобус і спецмашина для перевезення затриманих. Плюс ДАІ і чомусь кілька МЧСевців.
Скалдність 4. Товар. Багато кіосків вивозять в закритому стані з товаром. Чи залишиться цей товар в середені коли підприємець прийде за своїм кіоском? Дуже сумніваюся. Адже жодного разу не спостерігав, щоб складався якийсь опис вивезеного. Навіть в тих випадкаах, коли є що описати без проникнення у кіоск: від'єднані холодильники для напоїв, зовншні блоки кондиціонерів, знгяті елементи конструкції (найчастіше - частини покрівлі, які знімають аби приварити скоби для демонтажу). Отже, майже кожен демонтаж відкриває перспективи для банальних крадіжок.

Далі буде...
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]