Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
27.04.2011 01:06

Житло — не книжка, панове! А життя — не чай, скільки його не підсолоджуй — кращим воно не стане!

Народний депутат України VI, VII та IX скликань

Книга чи люди?

Уряд дбає про соціальний захист учасників бойових дій на території інших держав. Так Віце-прем'єр-міністр України — Міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прокоментував схвалення на засіданні уряду постанови "Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів". Згідно з цією постановою, у 2011 році на забезпечення житлом воїнів-інтернаціоналістів буде витрачено 20 млн. грн. Але ж до цих пір понад дві тисячі воїнів чекають на житло!
Цікаво, що відповідно до розподілу видатків Державного бюджету України на 2011 рік (Постанова КМУ № 151 від 16 лютого 2011 р.) на заходи по імплементації Бюджетного та Податкового кодексів України виділено таку ж саму суму — 20 млн грн (на друк та розповсюдження примірників). До речі таку ж суму уряд виділив на утримання чиновників Міністерства культури, а на на прикладні дослідження у сфері військової оборони лише 80 млн грн. Викликає, м'яко кажучи, питання і той факт, що «Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня та відповідальним виконавцем бюджетної програми є державна навчально-наукова установа "Академія фінансового управління", що включена до мережі головного розпорядника бюджетних кошгів відповідно до його рішення з урахуванням функцій зазначеної установи, передбачених статутом.»
Все ж напередодні 9 Травня уряд вирішив підсолодити ситуацію і кинув трохи грошей воїнам та ветеранам у вигляді одноразової грошової допомоги. Натомість колишні воїни-афганці 20 квітня ц.р. прийшли під стіни Верховної Ради з вимогами припинити процес переоформлення пільг на адресну допомогу і виконувати Закон України про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту. Ветерани висловили категоричний протест проти прийняття закону про гарантії держави по рішеннях суду, що фактично повністю знівелює соціальні виплати. І на відміну від пана Тігіпка, жоден колишній воїн не вважає, що уряд хоч якось дбає про них.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]