Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.02.2014 12:18

Термінові дії, без яких не можна реалізувати зміни в Україні

Народний депутат України Верховної Ради VI скликання (2007-2012)

Попереду формування нового уряду, керівництва ВРУ, будування нової держави, проте я проти просто зміни облич у владі, тим паче на ті, які вже світилися в 2005 році, але так нічого і не зробили для реальної зміни ситуації в Україні.

Шановні друзі. Виходячи з того, що сьогодні доля подарувала мені годину вільного часу біля комп’ютеру, возити на майдан поки що нічого не потрібно а друзі допомагають, хочу звернути вашу увагу на декілька думок щодо поточної ситуації та рішень, які треба приймати якомога швидше.

Попереду формування нового уряду, керівництва ВРУ, будування нової держави, проте я проти просто зміни облич у владі, тим паче на ті, які вже світилися в 2005 році, але так нічого і не зробили для реальної зміни ситуації в Україні. Не за Тягнибока, не за Кличка, не за Яценюка та не за Тимошенко ми впродовж цих місяців робили все що могли для майдану, або в регіонах. А ЗА УКРАЇНУ. І саме тому, не можна звести супротив, смерті і надзвичайний підйом українськості  до банального зміну місця сидіння. Треба мати стратегії, перед якою треба зробити термінові кроки. Я їх намалюю для нас.

1.       Верховна Рада України.  Першочергові питання, які варто розглядати зараз:

a)      Переобрання голови ВРУ, бажано рівня Порошенка або Томенка, які б змогли після імпічменту, отримавши повноваження президента – максимально врівноважено керувати силовим блоком України аж до переобрання Президента.

b)      Імпічмент Президенту. Голоси вже є. Не можна цю людину залишати ще на 8 місяців при владі, фактично зберігаючи повні повноваження аж до вересня 2014 року.

c)       Призначення КМУ, проте із чіткою стратегією розвитку державного сектору з певними елементами націоналізації та повернення природних копалин та монополій під контроль державного бюджету. При цьому ЖОДЕН ПРЕДСТАВНИК, ЯКИЙ ПРИЦЮВАВ В КМУ В ПЕРІОД 2010-2014 РОКУ ПРАЦЮВАТИ ТАМ НЕ ПОВИНЕН!!!

d)      Перепризначити адміністрацію Президента на чолі з новим головою.  Провести перепризначення голів адміністрацій за поданням регіональних територіальних громад.

e)      Прийняття законів, щодо обмежень дій силових структур та прокуратури

f)       Перепризначення Генерального прокурора.

g)      Формування ТСК щодо розслідування нелюдських дій влади впродовж 2013-2014 років

h)      Прийняття законів на введення реальних платежів за користування природними копалинами на рівні європейських зразків (особливо руди, нафти, газу, рідкоземельних металів, золота) – що призведе до поповнення доходів до державного бюджету в два рази впродовж 6 місяців.

i)         Проведення позачергових виборів Президента, а поспіль, впродовж року – ВРУ та місцевих рад.

j)        ПОЧАТИ БОРОТИСЯ ЗА КРИМ ТА ДОНБАС.

Головне в діяльності ВРУ , КМУ та місцевих органів самоуправління – спокій, професіоналізм та патріотизм.

 

2.       КМУ та силовий блок.  Першочергові питання, які варто розглядати зараз:

a)      Сформувати уряд не за принципом партійності а лише професійності та відданості справі

b)      Прийняти курс саме на відновлення державних функцій: управління фінансами та кадрами, природними ресурсами та монополіями, відновлювати державний сектор виробництва.

 

3.       Силовий блок.  Першочергові питання, які варто розглядати зараз:

 

a)      Терміново прийняти рішення щоб унеможливити сепаратизацію. Заарештувати ключових заколотників, на кшталт Добкіна.

b)      Наказ про тимчасове затримання всіх, хто був, чи міг бути причіпним до надання приказів щодо насильства в Україні. Публічний та прозорий суд. Покарання.

c)       Провести ревізію силових відомств. Провести психологічне опосвідчення  з метою виявлення потенційних садистів та тих, хто за станом психічного здоров’я не може служити в лавах ВВ, спецпідрозділах та ЗСУ.

d)       Розпочати реальну боротьбу з корупцією (але це трохи пізніше)

Багато про що говорять зараз. Проте ми тільки но на початку шляху. Шляху очищення, початку розвитку. Але впевнений – все буде добре, якщо в серці кожного з нас буде жити Господь!

Слава Україні!!!


ПС. Але все це треба робити в законний спосіб. Бо рішення ВРУ, навіть коли мова йде про революцію, якщо проводяться в спосіб далекий від конституційних - також не можуть бути легітимними ані морально ані в правовому контексті. Мені сумно про це говорити,  правда - сумно. Бо лише вчора, В. Янукович, який ще залишається єдиним законним Президентом України, отримав гарантії від лідерів опозиції і був готовий включитися в процес виходу з кризи. Його зникнення - було і є його фатальною помилкою. І дуже хочеться щоб помилки з двох сторін не стали причиною розколу унітарної держави....

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]