Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
03.03.2015 11:52

Путін готує Україні газовий зашморг

Колишній в.о директора ДП "Одеський морський торговельний порт"

Затягуючи шворку на шиї газової системи, північний сусід не гребує шантажем, погрозами, дезінформацією…

Затягуючи шворку на шиї газової системи, північний сусід не гребує шантажем, погрозами, дезінформацією…

Газпром погрожує припинити постачання газу Україні вже днями. Крім того, «Газпром» готовий винести Донбас «за рамки переговорів» з «Нафтогазом». Про це повідомив офіційний представник цієї російської компанії Сергій Купріянов. Тобто, газ для захоплених сепаратистами регіонів не будуть записувати в борг «Нафтогазу».

Росія попереджає: відключення газу для України може позначитися на постачанні блакитного палива до Європи. Щоб не допустити повторення газової війни між країнами, Єврокомісія запрошує до Брюсселя міністрів енергетики України і Росії.

По суті це попередження - банальний шантаж з боку Росії. До таких заяв Росія вдавалася вже не раз, і ці заяви коштували так же мало, як і договори з путінською імперією.

А те, що це просто шантаж - бачать усі. Росія постачає газ своїм терористам на Донбасі в обхід контрольованих Урядом України станцій і хоче, щоб Україна за нього платила. Росія діє як Орда, намагаючись знімати данину з України. Між тим, ці дії абсолютно незаконні. Ніхто не знає, скільки газу насправді поставила Росія на Донбас  - може, й нічого. Що відбувається? Росія робить звичні підлості Україні й шукає способи відімкнути газ Європі, оскільки ціна газу різко падає цієї весни слідом за падінням цін на нафту. Але Україні Бог помагає.  Такої теплої зими мало хто пам’ятає. На дворі +8. Нині з Заходу (Словаччини, Польщі й Угорщини) Україна щодня отримує понад 40 млн. кубометрів газу, а піднімає на день із своїх газосховищ 30-35 млн. кубометрів. Російський газ стає нікому не потрібний. А якщо Росія зірве транзит газу до Європи, то навіть аполітичні європейці зрозуміють, хто така Росія, та зведуть споживання російського газу до мінімуму, купуючи скраплений газ, який іде до Європи танкерами. На тлі реверсних поставок з Європи, які здійснює Україна, потрібно зменшувати використання газу в самій Україні.

На жаль, ми досі не почули реальних механізм від Уряду. Україна досі використовує неймовірну кількість газу, а споживачі й постачальники послуг не мотивовані економити використання.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]