Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
26.08.2012 15:21

Листи з’їзду

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Що ж, реформа української адвокатури, про яку останні роки хто тільки не говорив, таки нас спіткала. Закон України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (№ 5076-VI від 5 липня 2012 року) набрав чинності, і тепер українська адвокатура матиме те, чог

Що ж, реформа української адвокатури, про яку останні роки хто тільки не говорив, таки   нас спіткала.

Закон  України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» (№ 5076-VI від 5 липня 2012 року) набрав чинності, і тепер українська адвокатура матиме те, чого раніше не мала. Наприклад - самоврядування.

Вища кваліфікаційна комісія адвокатури при Кабінеті Міністрів України вирішила провести установчий з’їзд адвокатів України 17 листопада 2012 року в місті Києві. Початок роботи з’їзду об 11.00 год.  

Де саме у Києві проходитиме з’їзд ще невідомо, і я не впевнений, що мені доведеться стати делегатом. А  якщо навіть стану, хто може гарантувати, що вдасться виступити?

Тому, за прикладом відомого класика, я вирішив завчасно написати з’їзду листи.

Кажучи чесно, я не надто високої думки про українську адвокатуру в цілому. 

Адвокати наші у більшості своїй не є еталоном освіченості і доброчесності. Але на жаль, суспільство  кращої адвокатури поки що не заслужило. Та хочеться  вірити, що ми зможемо у не надто далекому майбутньому зрозуміти критичну важливість адвокатури для побудови суспільства, у якому буде комфортно жити.

Подумайте, чи є серед країн, що їх називають цивілізованими, розвиненими, "золотим мільярдом" і т.п., хоча б однієї країни зі слабкою адвокатурою і бідними адвокатами? Та ото ж... Хочете жити добре, потурбуйтесь, щоб у країні була  сильна, незалежна і багата (бо у яка незалежність у бідності), адвокатура.

До з'їзду ще є час, тому я планую потихеньку публікувати адресовані колегам і всім зацікавленим свої думки про наступне:

- що таке українська адвокатура, якою вона є і якою має стати;

- чому не варто було змінювати закон про адвокатуру і чому тепер необхідно усіма силами боротися за належну реалізацію норм нового закону;

- спільні інтереси адвокатської спільноти і суспільства, як їх захистити;

- чому за послуги адвоката слід платити і хто має відшкодувати клієнту витрати на правову допомогу;

- для чого адвокатам самоврядування;

- ще щось, що до з'їзду спаде на думку.

Не маю особливих ілюзій не буду загадувати скільки колег-адвокатів прочитають мною написане і тим більше скільки підтримають.

 Головне - сказати, що думаю.


Обговорення у групах Facebook:


Адвокати України


Адвокати Донецької області


Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]