Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
21.09.2013 23:12

Наших б'ють?!

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Я багато писав про важливість захисту професійних прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності. Однак адвокатура все ж не банда, а професійна спільнота.

Я багато писав про важливість захисту професійних прав адвокатів і гарантій адвокатської діяльності.


Однак адвокатура все ж не  банда, а професійна спільнота. В адвокатурі неприпустимим є захист «своїх», незалежно від того, «праві» вони чи "винні".


А тому адвокати мають починати з себе, суворо дотримуючись норм чинного законодавства та етичних норм. Піклуватися про приведення своєї діяльності (зокрема, організаційних форм) у відповідність до вимог закону. Своєчасно і належним чином укладати з клієнтами договори про надання правової допомоги.


Коли ж юрист всіма цими дрібними, як декому здається, формальностями нехтує, коли він витягає з пилюки своє адвокатське свідоцтво лише коли грім у вигляді, наприклад, обшуку, вже гримить над головою, він сам позбавляє себе передбаченого законом захисту. І не тільки. Такий юрист завдає шкоди і так не надто високому авторитету адвокатури в суспільстві.  


Написано за свіжими враженнями від дискусії у Facebook стосовно обшуку чи то в адвокатському об’єднанні, чи то в юрфірмі.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]