Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.03.2013 11:49

Медичний огляд водіїв

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Важливе уточнення текст адвоката нашого об'єднання Дмитра Нікульникова.

Важливе  уточнення  текст адвоката нашого об'єднання Дмитра Нікульникова.

Міністерством охорони здоров'я України, Міністерством внутрішніх справ України видано наказ від 31 січня 2013 року № 65/80 «Про затвердження Положення про медичний огляд кандидатів у водії та водіїв транспортних засобів»,  який набув чинності 12 березня 2013 року .

Пунктом 1.4. цього Положення передбачено: «Щозмінному передрейсовому та післярейсовому медичним оглядам підлягають водії транспортних засобів підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб - підприємців, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів (далі - перевізник)».

З метою практичного застосування зазначеного пункту до Міністерства охорони здоров’я України був направлений  запит з питанням чи підлягають щозмінному передрейсовому та післярейсовому медичним оглядам водії транспортних засобів підприємств, що здійснюють перевезення пасажирів та вантажів на підставі відповідних ліцензій на надання послуг з перевезення або водії усіх підприємств незалежно від наявності ліцензії.

Міністерство охорони здоров’я України повідомило, що відповідно до статті 34 Закону України «Про автомобільний транспорт» організація і забезпечення проведення щозмінного передрейсового та післярейсового медичного огляду водіїв транспортних засобів покладається на автомобільних перевізників. Господарська діяльність з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом згідно статті 9 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» підлягає ліцензуванню.

Отже,  щозмінним медичним оглядам підлягають водії транспортних засобів підприємств, що здійснюють господарську діяльність з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів на підставі відповідних ліцензій. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]