Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
31.12.2012 11:59

Ордер під ялинку

Керуючий партнер Адвокатського об'єднання "ГОЛОВАНЬ І ПАРТНЕРИ"

Схоже, що з початку нового року адвокати нарешті почнуть відчувати на собі переваги рідного самоврядування. На сайті НААУ з’явилися Типова форма ордера та Положення про ордер адвоката та порядок ведення реєстру ордерів. Нарешті збудеться мрія деяких

Схоже, що з початку нового року адвокати нарешті почнуть відчувати на собі переваги рідного самоврядування.


На сайті НААУ з’явилися Типова форма ордера та Положення про ордер адвоката та порядок ведення реєстру ордерів.


Нарешті збудеться мрія деяких колег, і українська адвокатура повернеться у докомп’ютерну  епоху.


Досить примітивно друкувати ордери на принтері!


Матимемо бланки ордерів,  виготовлені друкарським способом на замовлення Ради адвокатів регіону, що підлягають зберіганню як документи суворої звітності.


Тепер кожен адвокат, а не тільки кияни, знатиме, що таке ордерна книжка – зброшурована підшивка пронумерованих бланків ордерів у кількості 50 примірників, із серією, що присвоюється Радою адвокатів України кожному регіону.


Звичайно, що ордери у книжці можна буде заповнювати тільки вручну. Згадаємо мистецтво каліграфії.


Правда, дехто достатньо нудний почне висловлювати сумніви стосовно відповідності вищезгаданих новацій закону і здоровому глузду.


Скажуть, наприклад, що згадане положення фактично унеможливлює прямо передбачене законом право адвоката,   який здійснює адвокатську діяльність індивідуально, мати   бланки (у тому числі ордера) із зазначенням свого прізвища.


Але ж головне, що з метою забезпечення єдиних стандартів якості ордерних книжок Рада адвокатів України укладе генеральну угоду на виготовлення ордерних книжок з підприємствами, що надають послуги з виготовлення друкованої продукції, централізовано організовуватиме  їх замовлення Радами адвокатів регіонів. 


А вартість ордерних книжок буде однаковою по всій України і стягуватиметься  з урахуванням витрат на їх виготовлення, доставку та інші накладні витрати, згідно калькуляції.


З Новим Роком, самоврядні мої колеги-ордероносці. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]