Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.07.2012 21:19

Облаштування альтернативної енергетики під прикриттям мовного скандалу

Експерт з енергоефективності та розвитку відновлюваної енергетики

Поряд з бюджетними змінами і новими правилами витрачання коштів державними і комунальними організаціями і підприємствами під прикриттям скандалу навколо мови непомітно пройшло і перше читання докорінної зміни правил щодо "зеленого" тарифу.

              Поряд з бюджетними змінами і новими правилами витрачання коштів державними і комунальними організаціями і підприємствами під прикриттям скандалу навколо мови непомітно пройшло і перше читання докорінної зміни правил щодо "зеленого" тарифу.  А саме  в першому читанні було прийнято за основу Проект Закону про внесення змін до Закону України «Про електроенергетику» (щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії), запропонований народними депутатами М. Романюком, Ю. Льовочкіною та Ю. Мірошниченком.
             В черговий раз законодавці дали можливість не використовувати вітчизняну частку в проекті, а додатково розвивати іноземного виробника, де на рік, де на два. Як звичайно зроблено це все під егідою турботи про розвиток відновлюваної енергетики в цілому. Ну і тим, що не встигають погодити створення виробництва вітчизняних комплектуючих з вітчизняними чиновниками. Може було б простіше таких чиновників розігнати? Або один раз імпортувати чиновників з нормальної країни?     
                  Заслуговує позитивної оцінки спроба структурувати раніше зроблені зміни в закон. Знову дається зелене світло для "зеленого" тарифу для біогазу. Сподіваюся на цей раз Пашкевич з Агентства енергоефективності не буде лякати суспільство навалою бактерій з унітазів на холодильники українців. А то минулого разу він так налякав Президента, що той наклав вето на надання "зеленого" тарифу для біогазу.  http://energoeffect.org.ua/uk/biogas_fantastisch
            Є і більш "цікаві" новели в цьому законопроекті. Наприклад з'явився "зелений" тариф для сміттєспалювальних заводів, чого немає ні в одній країні світу. Причому він більше, ніж при  спалюванні  біомаси, свідомо більш екологічного способу виробництва електроенергії
            Цікава пропозиція надати можливість роботи "домашньої" електростанції потужністю до 16 кВт, але чомусь це стосується тільки сонячних фотопанелей. Адже є приміром в Україні власне виробництво малих вітрогенераторів. А може хтось захоче поршневий генератор на біодизелі або біогазі запустити? Або взагалі генератор Адамса встановить? Чому така любов у авторів тільки до сонця?
            Читаючи законопроект не розлучаєшся з думкою, що то там, то тут стирчать чиї-то вуха, але чи виграє від цього країна?
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]