Про автора

Інна Білоус Суддя-спікер Вищого антикорсуду

Професійна діяльність. Суддя Вищого антикорупційного суду. 

Розпочала свою юридичну кар’єру у 1995 році. Працювала на посадах секретаря судового засідання, консультанта суду, помічника судді, радника голови суду, начальника відділу. Понад 12 років працювала в районних судах загальної юрисдикції Харківської області.

Із 2008 працювала в системі адміністративних судів, в тому числі у Харківському окружному адміністративному суді на посадах помічника судді, радника голови суду, начальника відділу.

Із 2005 року брала активну участь у впровадженні автоматизованої системи документообігу в суді, а з 2008 року – у запровадженні пілотного проекту "Електронний суд".

У 2011-2019 роках займалась викладацькою діяльністю у Харківському, Львівському та Чернівецькому регіональних відділеннях Національної школи суддів України.

У вересні 2012 року обрана делегатом програми Відкритий Світ. Проходила стажування в судових установах міста Вашингтон,  штат Колумбія та місті Лос-Анджелес, штат Каліфорнія у США.

У 2012-2019 роках працювала суддею Тернопільського окружного адміністративного суду, в тому числі і суддею-спікером.

У березні 2016 року у рамках проекту "Навчальні програми професійного зростання" брала участь у навчальній програмі "Незалежність і відповідальність судової системи як взаємопов’язані чинники демократичного розвитку" у м. Брюссель (Бельгія) та м. Роттердам (Нідерланди)

У 2017-2018 році брала участь у якості викладача та розробника адміністративного блоку програми спеціальної підготовки  для кандидатів на посаду судді.

У серпні 2019 року пройшла навчання з питань провідного досвіду протидії корупції у Нан’янському технологічному університеті (Сінгапур).

У 2018-2019 роках брала участь у відкритому конкурсі на посаду судді новоствореного в Україні Вищого антикорупційного суду (ВАКС).

У квітні 2019 року указом Президента України призначена на посаду судді Вищого антикорупційного суду. В серпні цього ж року зборами суддів ВАКС обрана суддею-спікером.

Освіта. У 2001 році здобула повну вищу освіту за спеціальністю "Правознавство" у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого.

У 2005 році закінчила факультет спеціальної підготовки суддів у Національній юридичній академії України імені Ярослава Мудрого. Здобула кваліфікацію "юрист-магістр".

 

Контакти
E-mail: [email protected]