Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
18.01.2024 16:50

У Києві з'явилася вулиця Монастирського

Заступниця голови фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань антикорупційної політики

Це найменше, що ми могли зробити для увіковічнення пам'яті про міністра та його команду, які віддали життя за нашу країну.

Рік тому цього дня я була у Давосі. Це був перший день програми, ранок... коли я отримала страшну звістку: ймовірно, загинув Денис Монастирський. Пам'ятаю, як подумала, що це дурний жарт або просто хтось помилився. Набрала Дениса – без відповіді... Потім Танюшу Шутяк, його помічницю, а вона вперше в житті не підняла слухавку... і не відписала... Женя Єнін, Юра Лубкович – ніхто не відповідав...

За кілька годин вийшли новини – під Броварами сталась жахлива авіатроща, яка забрала життя 10 членів команди МВС і 5 цивільних. За кілька годин я вже їхала в Україну.

Минув рік від дня, коли трагічно загинув Денис та його команда. Досі боляче згадувати про це. І досі я вважаю, що ця аварія – велика втрата для країни. Денис був одним з тих державників, які після вторгнення на "бережи себе" відповідав "головне зберегти країну".

З перших днів повномасштабного вторгнення за його наказом вся система МВС миттєво стала на захист нашої країни. Він як міністр не побоявся дати зброю цивільним людям для захисту Києва та по всій країні. Попри хаос війни, зміг зберегти правопорядок на вулицях. Про багато інших речей можна буде розповісти хіба після завершення війни. Він постійно був з командою МВС, регулярно літав на передній край і саме в один з таких польотів його життя трагічно обірвалося...

Денис був прекрасним другом і дуже світлою людиною, професіоналом своєї справи та великим державником. А ще, він без перебільшення був найбільш достойною та порядною людиною з усіх, кого я знала.

Про таких людей має пам'ятати вся країна. Саме тому рік назад я внесла до Київради відповідну пропозицію: перейменувати одну з вулиць Києва на честь Дениса Монастирського. Ми зібрали 150 підписів народних депутатів та звернулись до міської ради Києва.

Символічно, що саме сьогодні на роковини трагічної загибелі Дениса Монастирського, у Києві зʼявилась вулиця в честь його імені. Сьогодні депутати Київради проголосували за перейменування вулиці Сурикова у Києві на вулицю Дениса Монастирського.

Це найменше, що ми можемо зробити, щоб зберегти памʼять про Дениса.

Вдячна меру, депутатам Київради, та КМДА за це рішення. Це ваш внесок в увіковічнення пам'яті людини та всієї команди МВС, які пожертвували своїм життям заради захисту країни.

Спи спокійно, друже...

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]