Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
22.11.2011 10:58

Стань на захист життя жінки - спаси Україну!

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Шановні друзі, колеги, ті кого знаю, і кого не знаю звертаюсь до вас з проханням висловити підтримку Оксані Чубко. Своєю підтримкою стати на захист життя цієї жінки, сказавши «ні» її голодуванню.

Шановні друзі, колеги, ті кого знаю, і кого не знаю звертаюсь до вас з проханням висловити підтримку Оксані Чубко. Своєю підтримкою стати на захист життя цієї жінки, сказавши «ні» її голодуванню.
 
17 листопада 2011 року мужня українська жінка Оксана Чубко оголосила голодування в знак протесту проти свавілля Вищого адміністративного Суду, який відмовив у розгляді позову «Про визнання протиправної бездіяльності Верховної Ради України, щодо забезпечення прямої дії ст. 84 Конституції України на пленарних засіданнях Верховної Ради України».
Суть позову зводиться до наступного.
Єдиним органом законодавчої влади в Україні є парламент - Верховна Рада України. Відповідно до ст. 91 Конституції Верховна Рада України приймає закони, постанови та інші акти більшістю від її конституційного складу. Конституційний склад Верховної Ради України - чотириста п'ятдесят народних депутатів. Таким чином для прийняття, скажімо закону про пенсійну реформу, необхідно, що у залі де проходять пленарні засідання було присутньо і проголосувало що найменше 226 народних депутати.
В ніч з 7 на 8 липня відбувалось голосування сумнозвісного проекту Закону України «Про заходи законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» (р.№7455 від 31.05.2011р.) у другому читанні і в цілому – так звана пенсійна реформа.
За свідченням свідків якими вимушено стали журналісти, що візуально фіксували дії у Верховній Раді, кількість депутатів ледве сягала сотні. Це ж саме підтверджують, хто прямо, а хто і опосередковано, деякі народні депутати, в тому числі головуючий на сесії Володимир Литвин. Про це можна довідатись з стенограми розміщеної на сайті ВРУ (час 21:16:29 в стенограмі http://static.rada.gov.ua/zakon/skl6/8session/STENOGR/07071108_59.htm).
Результат голосування, що відбувався о 01:33 ночі 8 липня, наступний - за:248 проти:66 утрималися:0, не голосували:14, всього:328. Якщо брати до уваги зафіксоване на відео-фотоплівках та протрансльоване по каналах телебачення то відбувалось голосування чужими картками за кількох депутатів одночасно, що є грубим порушенням Конституції України та Регламенту Верховної Ради України. Зокрема, частини третьої статті 84 Конституції України, частини третьої статті 47 Регламенту Верховної Ради України де говориться що голосування на засіданнях Верховної Ради України має здійснюватись народним депутатом України особисто.
Більше того частина депутатів, які начебто голосували за пенсійну реформу у сесійному залі в цей час не знаходились, а перебували на концерті славного британського співака Стінга, один білет на який коштував приблизно 8,0 тис. грн. А це так, між іншим, для когось сім пенсій. Ось така от пенсійна реформа.
16 листопада 2011 відбулось судове засідання Вищого адміністративного Суду на яке прийшов і дав свідчення лише один народний депутат Олег Ляшко та проігнорували Арсеній Яценюк, Іван Кириленко, Анатолій Гриценко, незважаючи на попередню свою згоду бути особисто. Крім того Ляшко О. написав заяву про вступ у справу третьої стороною, але результат судового засідання відомий.
Оксана чітко висловила свою позицію – не припиняти голодування до тих пір поки озвучене питання не буде розглянуто на найвищому рівні. Відчуваючи цілковиту відвертість та мужність цієї людини йти до кінця та достеменно знаючи цинічність нашої влади (про що говорить саме голосування) цей прояв героїзму на захист Конституції може закінчитись трагічно.
Отже, ще раз звертаюсь до вас, небайдужих громадян, з проханням своєю підтримкою змусити Оксану призупинити голодування. Передайте, перешліть, перекажіть це повідомлення своїм близьким, родичам, друзям усім кого вважаєте небайдужим до долі простої людини, до долі України. Саме небезпечне те що до її дії почали поєднуватись нові люди.
Своє ставлення до голодування можна висловити на сайті http://rznu.com.ua.
Скажи своє рішуче «ні» голодуванню, спаси Україну.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]