Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
20.06.2011 12:27

Росія, газ, Китай та Тарас Чорновіл

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

Структура місячного ґрунту у часовому та просторовому розрізі є неоднорідною і це суттєво впливає на зміну політичного поля в парламенті України, зокрема на перехід депутатів з однієї фракції в іншу

Структурамісячного ґрунту у часовому та просторовому розрізі є неоднорідною і це суттєвовпливає на зміну політичного поля в парламенті України, зокрема на перехіддепутатів з однієї фракції в іншу. Особливо органічно щільність ґрунту синергуєз фазами того ж таки супутника Землі в контексті інсоляції сонячної радіації.

Такийнабір слів міг би цілкомналежати народному депутату України Тарасу Чорноволу. Саме ця думка виникає підчас ознайомленняв засобах масової інформації з коментарями народнихобранців на ті чи інші події.

Водному з російських інтернет-видань пан Тарас, який обіймає посаду першогозаступника голови Комітету у закордонних справах заявив наступне. Свідомоцитуємо мовою джерела: «Россия в условиях сокращениядобычи энергоресурсов, что будет увеличиваться с каждым годом, будет вынужденасделать «большой кидок» газа на Восток в ближайшее время, если удастсязаключить контракт с Китаем о поставке газа». «И пострадает от этого не толькоУкраина, но и Европа. Ведь придется искать альтернативные дополнительныеисточники поставки газа. А это плюс новые трудности для украинской экономики».

Хотілосяб почути відповідь на питання яким чином «зменшення видобутку енергоносіїв,буде збільшуватись з кожним роком». Ну з цим все зрозуміло. Такі формулюваннявже давно не дивують. Тепер конкретніше.

По-перше.Китай має диверсифіковані джерела постачання газу і поки що лише частину, 30млрд. м. куб. збирається експортувати з Росії.

Постачаннягазу з Росії в Китай має два варіанти використання ресурсної бази - ЗахіднийСибір, конкретніше Алтай, Іркутська область та Далекий Схід, шельф Сахаліну.Будівництво газогону планується закінчити аж у 2015 році.

По-друге.Вартість газу на якому наполягає китайська сторона має становити - 235 дол. СШАза 1 тис. м. куб.

По-третє.Теперішня вартість газу за словами голови «Газпрому» Олексія Міллера дляУкраїни (з врахуванням знижки - 100 дол. США) становить 295,6 дол. США, а вкінці року становитиме 500 дол. США. Чому шановний депутат не акцентує на таких«братських» стосунках, як заступник голови такого поважного комітету?

По-четверте.Постачання газу в Україну здійснюється не з Далекого Сходу, а з країн СередньоїАзії та частково Росії (Оренбурзька область).

По-п’яте.Чому Тарас В`ячеславович опікується Європою (там все гаразд - будуютьсяПівнічний та Південний потоки) і зовсім не опікується зменшенням вартості цінина газ для України, і суттєвого в рази зменшення його використання, а такожсуттєвого в рази зростання українського ВВП реального та номінального.

Тожважко уявляється, що так вже нахабно виникне енергетична криза в Європі черезтой таки Китай, і важко уявити яким чином, газ походженням з Сахаліну вплине напостачання його в Україну.

Звичайно,будь-яка людина може давати коментарі на будь-які теми і коли заманеться. Алеякщо вже це робити, то на рівні, який відповідає високому рівню народногодепутата. Можливо, в такому випадку для декого, більш доцільніше буде все такисконцентруватись на роботі в профільному комітеті щодо приміром більшефективного законодавчого забезпечення зовнішньополітичної діяльності України,або сприянню більш тіснішої інтеграції нашої держави в структури європейськоїспільноти?



Бабушка
Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи