Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
02.08.2020 11:59

Про незгоду з висновками головного розвідника щодо агресії РФ проти України

Консультант з питань фінансів та бюджету Львівського регіонального відділення Асоціації міст України

В статті "Релакс не на часі", на шпальтах видання "Дзеркало тижня" голови Служби зовнішньої розвідки України Валерія Кондратюка

В цілому вірно викладено суть подій, але з деякими тезами погодитись досить важко. Для прикладу, Валерій Віталійович зазначає: "... ,за нашими оцінками, ..... для Кремля не на часі сценарій військової агресії проти України восени 2020 року".

Дозволю собі подискутувати з головним розвідником України щодо можливих агресивних намірів керівництва Російської Федерації восени цього року. Хочу відразу зауважити, незгідний відносно зазначених термінів можливої агресії та певних висновків та узагальнень. Особливо економічного стану РФ. Росія станом на сьогодні одна з економічно стабільних країн світу.

Власне, чому як основну "точку зборки" - слід детально розглянути вересень-жовтень 2020 року, а можливо ще і останні числа серпня. Спробую обґрунтувати.

1. Вибори в Російській Федерації.

В Росії на 13 вересня заплановано вибори різного рівня, включаючи вибори голів 20 суб'єктів Федерації і вибори депутатів законодавчих органів державної влади в 11 суб'єктах РФ.

Якщо врахувати турбуленції, що вже четвертий тиждень відбуваються в Хабаровську, що пов'язані з арештом голови Хабаровського краю Сергія Фургала, також запропоноване Олексієм Навальним (російський опозиціонер) так зване "розумне голосування" вибори можуть проходити на фоні серйозних протестів де може конкретно пролетіти пропутінська партія "Єдина Росія". Такий розвиток подій є загрозою для всього путінського режиму.

Вплинути на патріотично-електоральні настрої можна завдяки "маленькій переможній війні".

В такому випадку кінець серпня і початок вересня для України, цілком можливий час Х.

2. Місцеві вибори в Україні.

Вибори до органів місцевого самоврядування в Україні заплановано на 25 жовтня. Особливістю цих виборів є те, що проходитимуть на новій територіальній основі з оновленим виборчим законодавством. Сама територіальна основа, особливо районний рівень та виборче законодавство є настільки інноваційними, що навіть і без зовнішньої агресії можуть елементарно "підірвати" країну.

3. Вибори президента в Сполучених Штатах Америки.

Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада 2020 року. Є два претенденти діючий президент республіканець Дональд Трамп та представник від демократів Джо Байден.

Точкою відліку в цій історії є ї два піки значних суспільних невдоволень в США перший з яких пов'язаний з пандемією COVID-19 та вбивство полісменом афроамериканця. Це значно вплинуло на рейтинги Трампа, під загрозою опинилось переобрання його на другий президентський термін. Самою великою проблемою є те, що втрачає підтримку на рівні штатів, що є ключовим показником для перемоги

В таких нестійких політичних умовах будь-яке військове втручання пана Дональда в геополітичну ситуацію буде ще більше працювати проти його рейтингів.

Отже, сподіватись на силову підтримку від США Україні не варто.

4. Наймасштабніші військові навчання в РФ "Кавказ-2020".

Восени цього року пройдуть просто гігантські бойові навчання в безпосередній близькості з кордонами України. Очікується залучення принаймні 100-120 тис. особового складу, 3 тисячі бойових броньованих машин, з яких не менше 500 танків, 300 літаків, 250 гелікоптерів, 50 кораблів і до 5 підводних човнів.

В матеріалі за авторства Валерія Кондратюка вказується про, як можливу версію, окупації лише частини України для вирішення питань постачання води до Криму. Але з такою армадою, особливо з застосуванням ракет малої та середньої дальності, враховуючи незрозумілості відносно українського війська за кілька днів можна захопити не лише частини Херсонської, Запорізької та Донецької областей, а й практично всю Україну, включно з Галичиною.

Підсумок. Агресія РФ проти України, власне восени 2020 року найбільш вірогідна точка зборки. Економічний стан Росії, особливо стан і структура золотовалютних резервів є такими, що забезпечують щонайменше двох річне існування в режимі тотальних санкцій. Завадити Росії здійснити свої злочинні наміри може лише зростання невдоволення в середині країни правлячим політичним режимом. Власне, від сили політичного тиску в самій Росії залежать чи здійснить свої наміри її керівництво.

Тому станом на сьогодні потрібно бути в максимальній готовності до ворожих дій від "сусіда та брата"!

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]