Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
28.04.2021 16:21

ТОП 5 головних болей партнера юрфірми

Адвокат, Керуючий партнер Glagos

Після створення власного юридичного бізнесу, особистість його фундатора розділяється на декілька окремих, що мають свої власні функціональні обов’язки.

Цьогоріч виповнилось п’ять років, як я зійшов з чужої «галери» та заснував власну, на якій і «гребу» разом з командою. Багато хто вважає, що пройшовши перше п’ятиріччя юрфірма досягає повноліття, робить заявку про себе як стабільного гравця ринку. Дійсно, згадуючи усі ці роки, момент народження, перші кроки та кризи пубертату, є що підсумувати та чим поділитись.

Після створення власного юридичного бізнесу, особистість його фундатора розділяється на декілька окремих, що мають свої власні функціональні обов’язки. Усі вони існують під дахом керуючого партнера, основне завдання якого балансувати, не дозволяючи домінувати котрійсь з них.

Про те, як бути партнером в юридичній фірмі влучно сказав колега Діма Гадомський: «Я ніби їду на велосипеді по лісу вночі без ліхтарика: я і міг би розігнатися, але змушений вдивлятися в дерева, щоб не впасти, і вчепитися руками в кермо, щоб не зловити яму». Від себе додам, що якщо ти керуючий партнер, то на додаток твій велосипед при цьому деколи з квадратними колесами і палає.Отже, ось мій ТОП-5 головних болей партнера:

1. Команда

Основний актив фірми, робота з яким пріоритет у роботі партнера. Від відбору, зрощення до правильного звільнення. Нескінчений процес, в якому варто давати волю не тільки особистостям психолога та мотиватора в собі, але й просто бути адекватним керівником. Обома руками підтримую вислів, що люди приходять в компанію, а йдуть від партнера.

2. Клієнти

Все для них і все заради них. Друга за важливістю річ після команди. Хоча тут у всіх по-різному і водорозділ між фірмами проходить, зокрема, якраз по цьому критерію. Утім, за будь-якого підходу, робота з клієнтами, від їх пошуку до утримання, відрізняє просто старшого юриста від партнера.

Як команда, так і клієнти - це в першу чергу люди, зі своїми особливостями та подекуди дивацтвами. Робота з ними займає більшість часу, а про необхідні навички для її ефективності вже сказано так багато, що дозволю собі просто констатувати – клієнти були і будуть вашою основною причиною головного болю.

3. Фінанси

Як не крути, але юрфірма – це бізнес, а отже отримання прибутку ваша головна мета. Тут голова болітиме і під час визначення розміру гонорарів, і під час узгодження рахунків і від контролю за їх сплатою.

Особистим моїм болем довгий час було фінансове планування, про необхідність якого на початку я не навіть не замислювався, потім довго намагався побудувати з ним відносини, а зараз вже не можу уявити без нього життя.

4. Просування

Навіть батальйон маркетологів без залучення партнера не буде ефективним. Просування бренду також нескінчений процес і якщо на початку дуже легко помічати результати від нього, коли переповнюють емоції від виходу з рівня "noname" до першого потрапляння в новинні стрічки та рейтинги, то чим далі, тим важче відслідковувати ефект.

Схоже на біг. Коли ти лише починаєш тренуватись, то твої результати зростають в геометричній прогресії, від марафону до марафону ти скидаєш з підсумкового часу годину чи десятки хвилин. Та чим далі, тим менша буде різниця з попереднім результатом. І вимір результативності від десятків хвилин переходить до боротьби за кожну хвилину чи навіть секунду.

5. Балансування

Як я вже згадував, не можна дозволити переважити в собі котрійсь зі складових особистісного набору партнера. Зосередившись лише на адміністративних питаннях чи питаннях маркетингу, послабляться ваші юридичні скіли; неуважність до команди вплине на атмосферу, а отже і продуктивність. Продуктивність, в свою чергу, на задоволеність клієнтів, і тут вже фінанси передають вам привіт з рахунків конкурентів. 

Ось і виходить, що життя партнера це обертання педалей, постійний рух вперед. Звісно, вибір крутити власні педалі чи допомагати іншим кожен робить сам, але розмірковуючи над цим вибором знайте, що хоч ваша голова частенько болітиме, але повітря свободи того варте.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]