Про автора

Ганна Замазєєва Засновник, Голова Правління "Всеукраїнської Асоціації Фінансових компаній"

Професійна діяльність. Засновник, Голова Правління Всеукраїнської Асоціації Фінансових компаній. Кандидат економічних наук.

Засновник у 2016 році Асоціації "Всеукраїнська асоціація фінансових компаній", яка об'єднує близько 80% ринку мікрокредитування України, а також представляє компанії, які займаються факторингом, валютообміном, переказом коштів.

Підписано меморандуми та ведеться активна співпраця з Microfinancecenter (Poland, який об'єднує 113 організацій у 36 країнах Європи, Центральної Азії), а також з Асоціацією "Lietuvos kreditas", Асоціацією фінансових компаній "FINCO" та "FINTECH LITHUANIA".

Експерт міжнародних конференцій з мікрофінансування, які були організовані Microfinance center у Більбао (Іспанія) та Стамбулі (Туреччина).

Головна мета діяльності на посаді Глави асоціації – розширювати фінансову інклюзію за допомогою інноваційного соціального фінансування та мікрофінансування, а також просування впровадження Кодексу сумлінної поведінки на мікрокредитному ринку (за аналогією до European Code of Good Conduct for Microcredit Provision).

Учасник робочих груп у комітетах ВРУ щодо законопроєктів "Про споживче кредитування", "Про консолідацію ринку фінансових послуг", "Про валюту та валютні операції", "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню поширення зброї масового знищення", "Про фінансовий омбудсмен" та ін.

Організатор понад 10 круглих столів для комунікації регуляторів та небанківського фінансового ринку, у тому числі круглий стіл "Захист прав споживачів фінансових послуг в Україні: стан та перспективи законодавчого вдосконалення", "Нові Fintech-рішення та законодавчі ініціативи", бізнес-сніданок для учасників ринку з фінансовим омбудсменом Вірменії та ін.

Організатор щорічних практичних конференцій для небанківського фінансового сектора – Український валютний форум та UKRAINIAN MFO SUMMIT, FinRetail.

Учасник робочих груп у НБУ та Нацкомфінпослуг з розробки регуляторних актів; співробітництво з експертами Світового банку, проєкту USAID "Трансформація фінансового сектора", проєкту FinReg, проєкту GIZ.

Активна робота з групами європейських компаній щодо їх виходу на український ринок та залучення фондування для українських компаній з метою зниження відсоткових ставок за кредитами.

Медіація та вирішення спорів між споживачами фінансових послуг та членами асоціації.

Підготовка та розповсюдження інформаційних матеріалів з фінансової грамотності серед населення.

Постійний експерт з питань діяльності небанківського фінансового ринку та FinTech інформаційних фінансових порталів Minfin.com.ua і Finance. ua.

Громадська діяльність. Член Громадської Ради при Нацкомфінпослуг Член Громадської Ради при Держфінмоніторингу.

Участь у робочих групах та столах, як експерт при Національному Банку України, Національній Комісії з регулювання ринків фінансових послуг, при Комітеті Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності, Антимонопольний комітет України.

З 2007 року член міжнародної громадської організації "Ротарі Клуб" (основні напрямки діяльності: підтримка освіти, забезпечення зростання регіональної економіки).

Освіта. Національний Університет "Києво-Могилянська Академія", магістр зі спеціальності "Політологія та державне управління".

Європейський Університет, спеціаліст "Фінанси та кредит".

Науковий ступінь - кандидат економічних наук (Одеська Національна Академія).

Контакти
E-mail: [email protected]