Про автора

Андрій Забловський Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України

Професійна діяльність. Керівник Секретаріату Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України, член Експертного комітету з розвитку сфери штучного інтелекту в Україні при Мінцифри, кандидат історичних наук. Співзасновник неурядової громадської організації "Європейський вибір України". 

Партнер та співзасновник проекту "Executive Lobbying and Advocacy Program (ELAP)", Експертно-комунікаційного хабу Industry 4.0, а також платформи Industry4Ukraine. Спікер GR Academy, Академії Футурології, амбасадор партнерства "Green Business Ukraine". 

Маю досвід державного управління, а також досвід роботи бізнес-консультантом в провідних міжнародних та українських компаніях. В 2011 році проходив навчання за програмою лобіювання та адвокації в Американському університеті, м. Вашингтон. У 2016 році закінчив онлайн-курси з макроекономічного прогнозування Міжнародного Валютного Фонду. У 2017 році навчався в Японії по програмі японського Уряду "Політика щодо розвитку малих та середніх підприємств".

Активний промоутер та офіційний представник Ради підприємців при КМУ в Комунікативній платформі "Технічне регулювання в Україні", а також ініціатор та член відповідного оргкомітету щодо створення Технічного комітету стандартизації у сфері технологій штучного інтелекту. 

Постійний учасник макроекономічного прогнозу Мінекономрозвитку, був членом Громадської Ради при Комітеті податкової та митної політики Верховної Ради України, маю значний досвід роботи над змінами до Податкового та Митного кодексів у складі різноманітних робочих груп при Міністерстві фінансів, Державній фіскальній службі тощо.

На громадських засадах виступаю консультантом ряду українських урядових структур з питань імплементації реформ та стратегії розвитку. 

Професійні інтереси охоплюють аналіз економічної політики, адвокацію та лобіювання інновацій, створення коаліцій/колаборацій, стратегічне планування, фінансовий та макроекономічний аналіз.

 

Контакти
E-mail: [email protected]