Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
19.08.2021 11:22

Які наслідки можуть бути, якщо не зареєструвати свою ТМ

Адвокатка, патентна повірена України, СЕО патентно-юридичної студії "BLACK&WHITE"

Приклади з практики. Продовження.

Історія друга.

Одні гарні хлопці розробили додаток, який і калорії рахує, і вправи показує, і рецепти підказує. Тільки спортом за вас не займається. Зробили красивий арт, фічі, плюшки, підготували реліз і зібралися вже завантажувати у Appstore. Упс... а ім'я то вже зайняте. І що тепер? А тепер все переробляти. А це що? Це час та гроші. Тому спочатку треба було зробити перевірку назви і на ТМ подати, а потім - корисний функціонал розробляти.

Історія третя.

Інші гарні хлопці вирішили створити фільм. Про життя і про війну. І назву класну вигадали. Ну прямо в точку. Інша назва там ніяк не підходить. Трейлер випустили. І що тут почалося! Виявляється, книга із такою назвою існує. І обурилася письменниця: та як так то! Ганьба і зрада! І як завжди у спільнота розділилася на тих,  хто за хлопців і тих хто на боці письменниці. Добре що знайшли ще одну таку назву, яка було ще раніше. Тому тут на оригінальність претендувати не прийшлося. Але взагалі… перевірити перед запуском не заважало б. І письменниці. І хлопцям. Та ще і зареєструвати не тільки під фільм, але і під товари, якщо мерч планується. Тому що не реєструють ТМ, які відтворюють відомі твори науки, літератури і мистецтва без дозволу автора або правовласника.

Історія четверта.

Одна дівчинка, нехай буде Ніка Грабовська (усі імена вигадані і будь-які співпадіння випадкові) давним-давно відкрила свій салон краси. І була в неї знайома, а може й родичка, теж з таким прізвищем - Міка Грабовська. І побачила Міка, що справи у Ніки ідуть добре, дівчатам все ж таки завжди  хочеться і зачіску, і макіяж, і манікюр. І вирішила вона теж свій салон відкрити. Та ще й в одному районі із Нікою (Ніка була першою – не переплутайте). Ніка спочатку уваги не звертала, бо Міка була «маленькою» і їй не заважала. А коли Міка вже купу реклами запустила, то вирішила таки до суду піти, бо ТМ в неї є. Тому що клієнти почали плутатися коли рекомендували салон – чи то у Ніки, чи то у Міки. Особливо коли невдоволені клієнти почали відгуки писати. І ось тут знову незрозуміло, чи то про Міку, чи то про Ніку. Ось зараз суд і йде… а не було б у Ніки ТМ прийшлося б назву змінювати і все спочатку починати. Ось зараз суд і йде… а не було б у Ніки ТМ прийшлося б назву змінювати і все спочатку починати.

Мало тільки торговельну марку зареєструвати, іноді треба і до суду сходити, а не тільки пост написати.  

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]