Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
10.08.2012 23:45

Уряд грабує студентів влітку, щоб восени їх підкуповувати?

Експерт з питань соціальної політики

Уряд Азарова одноосібно, без погодження зі студентськими організаціями та профспілками, прийняв постанову №526 про зміну порядку індексації стипендій...

4.jpg
Уряд Азарова одноосібно, без погодження зі студентськими організаціями та профспілками, 13 червня прийняв постанову №526 про зміну порядку індексації стипендій, чим на 50-200 грн. на місяць зменшив виплати студентам вищих навчальних закладів у літній період. Загальна сума недоплачених студентам коштів сягне 100 мільйонів гривень.


Об’єднана опозиція відкрила «гарячу лінію» 0-800-50-40-40, куди може зателефонувати кожен студент який отримав стипендію меншу за:

- 546,80 грн. для студентів ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації;
- 724,51 грн. для студентів ВНЗ ІII-ІV рівнів акредитації.

Спроба влади у період літніх канікул позбавити студентів стипендій викликала обурення молоді і вже стала причиною проведення низки масових акцій протесту. Під будинком Уряду студенти порадили «кровосісям студентських стипендій» продати Межигір’я та повернути вкрадені стипендії.

Під тиском студентських протестів Азаров визнав, що зниження стипендій є «наслідком системи хаосу в державному управлінні» і закликав винних чиновників добровільно написати заяви про звільнення.

З метою залагодження ситуації Уряд 25.07.2012 р. видав наступну постанову № 703, якою з початку навчального року планує змінити розмір базової стипендії і, таким чином, відновити нормальний розмір стипендій починаючи з вересня місяця. А що ж зі стипендіями за липень-серпень? На якій підставі у кожного студента вкрали по 200-400 гривень за два місяці, хто компенсує цей грабунок і коли?

З’являються підозри, що Уряд, недоплачуючи стипендії влітку, планує використати ці кошти для організації подачок та підкупу студентів напередодні цьогорічних виборів 28 жовтня.

Таким чином, залишаються актуальними висунуті до Уряду вимоги:

1. Негайно повернути студентам вкрадену частину їх стипендій;
2. Винні чиновники мають піти у відставку, зокрема – Азаров, Тігіпко та Табачник.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» робитиме все можливе, щоб кожному студенту стипендія була повернута до останньої копійки. Ми будемо слідкувати за кожним кроком влади спрямованим проти інтересів молоді.

Звертаємось до всіх студентів України – у разі недоотримання стипендії повідомте нас на телефон «гарячої лінії»: 0-800-50-40-40.

Переконаний, що одразу після завершення літніх канікул студенти змусять владу відповісти за порушення прав молоді.
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]