Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
23.06.2016 13:40

Пенсійна "економія" Гройсмана

Експерт з питань соціальної політики

На найближчому засіданні Уряду Гройсман планує велику опимізацію і економію пенсійних коштів!

Стало відомо, що Гройсман  планує суттєво скоротити перелік професій і посад працівників, зайнятих на роботах із шкідливими умовами праці, та які мають право на пенсію за віком на пільгових умовах за Списками № 1 і № 2 !

Кількість працівників, які мають право на пенсію за віком на пільгових умовах за Списком № 1 становить 169.8 тис. осіб, а за Списком № 2 – 223.5 тис. осіб.

В результаті так званої "оптимізації" Гройсмана кількість працівників, які втратять право на пенсію за роботу у шкідливих умовах становитиме: за Списком № 1 – 55.0 тис. осіб, за Списком № 2 – 102.2 тис. осіб, разом – 157.2 тис. осіб або зменшиться на 40 відсотків від діючої чисельності!

При цьому Уряд радісно підрахував, що зменшення видатків Пенсійного фонду при середньозваженому розмірі пільгових пенсій за Списками № 1 і № 2 у 2015 році – 2785 грн, складе аж 25.9 млн грн. на рік...

У списку №1 - професії з найшкідливішими умовами праці:
Це гірницькі спеціальності - інженери, маркшейдери, прохідники; 
робітники, зайняті в чорній металургії, трубопрокаті, коксохімічному виробництві та хімпромі;
льотчики, атомники, метробудівці і ті, хто зайняті на шкідливих виробництвах, пов'язаних зі сплавами металів. 
А також люди, що працюють з вибухівкою, азбестом, склом. 
 
У список №2 входять різноманітні машиністи, оператори кранів, геологи та механізатори, більшість медпрацівників, слюсарі, актори цирку...

Виходить так що Уряд Гройсмана вирішив зробити "велику економію і оптимізацію" на працівниках, що мають найтяжкі і шкідливі для здоров"я умови праці!
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]