Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
04.10.2021 15:01

Сум на карнавалі реформ

Народний депутат України, фракція "Батьківщина"

12 національних пріоритетів, 97 завдань, 2000 заходів

Після брейншторму «Слуг» у Трускавці, де вони наповнювали сенсами План трансформації України, мушу визнати: ця команда влади змогла довести до космічного блиску і без того яскраве вміння «презентувати ніщо» та міцні навички «робити нічого».

Бо навіщо тепер в економіці  всі ті аналітичні дослідження, детальні розрахунки та макропрогнози? Вони вже – рудименти та атавізми. Адже 150 представників більшості можуть наповнити оболонку Плану трансформації України всього лише за один день.

Тобто: Україна ризикує почати рух у напрямку, який для неї склали - всього лише за один день, та ще й  в ігровому режимі -  люди, більшість з яких і через два роки перебування у Верховній Раді не мають ніякого розуміння стосовно того, як треба розбудовувати державу та економіку.  До того ж, виявляється, що гучно анонсований Президентом Зеленським під час його візиту до США План Трансформації на $277 млрд – це лише ідея, оболонка, бо навіть вже після цього візиту, про існування такого документу не знало навіть Мінекономіки, не кажучи вже про Офіс Президента.

І на цьому тлі вже не викликає ніякого подиву оновлена Програма діяльності Уряду, яку Прем’єр-міністр презентував народним «слугам» під час їхнього гучного виїзду до Трускавця. Хіба що знову  впадає в очі черговий урядовий «гуркіт»: 12 національних пріоритетів, 97 завдань,  2000 заходів. Тобто знову бачимо приклад домінування форми над змістом. На тлі таких грандіозних цифр від теперішньої «більшості», колишні 144 реформи попередньої влади виглядають майже дитячими пустощами.

Серед владної  «більшості», звісно, є осередки економічного здорового глузду. Але вони, в силу нечисленності,  вже не в змозі зламати цей тренд на карнавалізацію  економічного стратегування. Тобто – ця влада нездатна зламати тренд на деградацію економіки України, та своїми діями свідомо прискорює її.  Чи для цього громадяни обирали владу? Сподіваюся – ні.

 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]