Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
08.07.2020 22:50

Житомирянам потрібен доступний спорт і спортивна інфраструктура!  

Громадський діяч, голова Студентської координаційної ради Житомира

Збудувавши близько 10 нових спортивних майданчиків чи компактних стадіонів в кожному мікрорайоні Житомира ми зможемо організувати для активного покоління дійсно гідне дозвілля. 

Спорт, здорове харчування та тайм-менеджмент – це безумовні тренди, які набувають все більшої популярності протягом останніх 5 років. Зараз житомиряни частіше збираються поблизу стадіонів чи галявин для того, щоб зробити кілька фізичних підходів на турніках, або ж подолати десяток кілометрів місцевістю. Тримати себе в формі та бути здоровими - ось чого прагне перспективна та амбітна молодь, яка здатна змінювати державу й розвивати її. Проте замість того, щоб поганяти м'яча чи віджатись на брусах містяни також часто обирають пасивний відпочинок, проводячи час в парку на лавочці або й гірше - в гаджеті. Звичайно, що це вибір кожного як організовувати своє життя, проте те, що в мікрорайоні немає функціонального спортивного майданчика - це вагомий чинник, який обмежує можливості житомирян. Виходить, що аби пограти 30 хвилин у футбол чи змалечку привчати свого сина до фізичних навантажень по 10-15 хвилин щодня, більшості житомирян змушені їхати в центральні мікрорайони й там шукати спортмайданчики, витрачаючи при цьому ще більше часу, ніж планували на самі зняття.   

Популяризувати й розвивати спортивний Житомир важливо не лише складаючи масштабні проєкти й виділяючи з міського бюджету по 100 мільйонів гривень на будівництво, наприклад, стадіону ”Полісся”. Стадіон з шеститисячними трибунами, на реалізацію якого доводиться чекати роками й неодноразово витягувати з кишень житомирян мільйони гривень аби завершити будівництво - це “найвищий” рівень, якого ми можемо досягнути?!...

Очевидно, що збудувавши близько 10 нових спортивних майданчиків чи компактних стадіонів в кожному мікрорайоні Житомира ми зможемо організувати для активного покоління дійсно гідне дозвілля.  

Забезпечивши кожний мікрорайон сучасним міні стадіоном, ми витратимо близько 50 мільйонів гривень, зате отримаємо не один стадіон, який будується вже 10 років, а десятки стадіонів, на яких будуть займатись в сотні разів більше людей! 

Тільки у 2017-18 роках на реконструкцію стадіону ”Спартак Арена” з бюджету було виділено більше 45 млн грн, а по факту, займатись там можуть лише спеціалізовані дитячі групи або ж дорослі команди. Що й говорити про будівництво Палацу спорту на Старому бульварі поблизу парку - ще 28 липня 2019 управління капітального будівництва оголосило тендер на будівництво за 283 млн грн. Кінцева дата реалізації проєкту 31 грудня 2021 року, проте будівництво Палацу на 3000 місць й досі не розпочато. Лишається сподіватись, що трохи більше як через рік на місці недобудованого гастрольного театру красуватиметься Палац спорту, а з бюджету Житомира й держави не зливатимуться кошти в не ті кишені.

У Європейському місті, яке піклується про своїх жителів, спорт повинен бути доступним для кожного, а не лише для обраних.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]