Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.06.2024 15:48

Новий ренесанс або Вавилон має бути знищено!

Керуючий партнер івент-агентства Ant@Hill

Нашебачення продемонструвало і те й інше.

Безумовно, в оригінальній фразі йдеться про Карфаген, а Вавилон, згідно з історією, було містом зберігачем культури та знань. І, мабуть, римський монополіст солі того часу дійсно хотів знищити свого основного конкурента, і стати номером один, але то інша історія… 

Я хочу привернути увагу читача до крутезного проєкту, у якому наша команда брала безпосередню участь, і хочу цей проєкт проаналізувати з філософського погляду. Тому що бачу, як такі проєкти стають рушіями до сходу нового ренесансу.

Отже, 25 квітня 2024 року відбувся проєкт “Нашебачення”, метою якого було зібрати 3 000 000 гривень для потреб ЗСУ. І можна було б сказати, що це безумовно масштабний, проте звичайний серед безлічі подібних благодійний концерт із трансляцією в соцмережі - але він таким не є!

Чому? Тому що в цьому концерті  просто скасовували шаблони. Скасовували всі правила: від банальних заборони мату на сцені й орієнтації на цільову аудиторію, до наповнення небанальним абсурдним гумором. “Нашебачення” - це мікс із ток-шоу, стендапу, пісенного конкурсу під мінус, танців без конкурсу, в “жахітті” різних музичних стилів гуртів, які в іншому випадку ніколи разом на сцені не виступали б.

Вся команда просто робила це, тому що насолоджувалась процесом, тому що це було прикольно, і кожен знав, що він працює як мінімум на 4-й сходинці піраміди Маслоу, а може навіть і без неї. 

Основою "Нашебачення" є волонтерство. Ми бачимо артистів, які збирають кошти. Але за лаштунками залишаються команди організаторів та підрядників, які також погоджуються працювати безплатно заради перемоги. І їх, на хвильку, на “Нашебачення’ було понад 200 осіб. Це і є новою економікою. Економікою, де інвестують працю й емоції, щоб зробити якісний продукт, щоб зібрати більше донатів і в цьому полягає синергія.

Якщо в часи інфляції запускається товарний бартер, то в часи “песця”, точніше - в повному нерозумінні майбутнього, увімкнувся бартер емоцій. Головною валютою цієї економіки є слово “дякую”, і цих слів було напрочуд багацько.

Можна сказати, що це - прояв постіндустріального суспільства, та правильніше сказати, що це форма самозахисту чи може протесту, або може це - дійсно щось нове. 

Новий ренесанс, який уособлює загибель акторської гри й шаблонів класичного телебачення, з усіма їх кліше і забобонами. Адже ядром проєкту було покоління, яке першим відмовилось від тєлєку, яке запустило найкрутіші блогерські проєкти, покоління, яке перед собою ставить найвищою цінністю - довіру один одному - як в особистих стосунках, так і в стосунках із глядачем. Довіра і щирість сьогодні перемагає акторську майстерність та професійні кліше. А це значить, що нова епоха культурно-цивілізаційного розвитку вже вкорінилася, а це значить…. Новий ренесанс настав, а ми все одно - не хочемо його бачити!  

Трохи цифр:

Повний аншлаг, або, як там кажуть, soldout 

4.8 млн зібраних коштів

понад 200 організаторів

понад 1600 глядачів

понад 9000 переглядів прямого ефіру

І ще три, ні, кілька слів про Вавилон, або краще про Карфаген… В будь-якому випадку, ці міста були розграбовані і зруйновані новим, молодим, пасіонарним поколінням. Сьогодні це покоління називають Z. І ті, хто читав англійський буквар розуміє що ця літера остання. Співпадіння? Чи може це саме і є перелом на оновлення?

Тож зустрічайте, не чекайте!

Відправити:
Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи