Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
14.08.2018 16:32

Українці, які проживають за кордоном – недооцінений капітал держави

Директор Київського молодіжного центру

Українська діаспора – це не просто об'єднання українців за кордоном, це національна спільнота що є важливим демографічним, інтелектуальним, соціально-культурним та інформаційним ресурсом України.

Українська діаспора – це не просто об'єднання українців за кордоном, це національна спільнота що є важливим демографічним, інтелектуальним, соціально-культурним та інформаційним ресурсом України. 

На сьогоднішній день, кількість українців, що проживає за кордоном, сягає 20 мільйонів. Це майже ½ населення України. Люди, що здатні забезпечити ефективну допомогу в залученні прямих іноземних інвестицій, сучасних технологій, інновацій та великих міжнародних компаній в Україну. Це саме те, чого наша країна так сильно потребує. 

Нам необхідно розуміти, що основна роль української діаспори  головним чином залежить, від вектору розвитку всього українства. Що саме в Україні необхідно створювати програми та розробляти стратегії, щодо залучення діаспори до розвитку країни.

Прикро визнавати, але потенціал діаспори досі багато в чому залишається невикористаним. А от ефективному співробітництву із діаспорою заважають проблеми всередині країни та відсутність глибокого діалогу. Українці за кордоном готові допомагати, готові працювати на благо рідної держави. Їм лише необхідно чітке розуміння чого потребує Україна і чим вони можуть допомогти рідній країні.

Нам необхідно сформулювати й почати реалізовувати єдину ідею, яка спроможна поєднати зусилля всіх українців. Одним із прикладів ефективної взаємодії є щорічний форум Світового конгресу українських молодіжних організацій, що збирає в одному місці активну молодь діаспори, представників неурядових іноземних організацій, інвестиційних фондів, євродепутатів, іноземних дипломатів та журналістів. 

Цього року ми плануємо не лише зібрати молодь діаспори чи обговорити наявні проблеми та можливості взаємодії, але й провести ярмарок громадських організацій, де кожен із учасників зможе долучитися до реалізації грантових проектів в Україні, познайомитись із іноземними партнерами та стати частиною команди, що буде працювати над розвитком України.

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]