Авторські блоги та коментарі до них відображають виключно точку зору їхніх авторів. Редакція ЛІГА.net може не поділяти думку авторів блогів.
06.04.2023 14:44

Сучасний дизайн інтер’єру готелю

СЕО ZIKZAK Architects

Як створити незабутню атмосферу для відвідувачів?

Концепції “затишно, як удома” вже недостатньо для сучасної сфери гостинності. Хороший готель має забезпечити для свого гостя на рівень кращий, ніж удома, відпочинок, лишити незабутній досвід і бажання повертатися знову й знову. Висококонкурентному затребуваному готельному бізнесу не обійтися без оригінальних рішень. Унікальну атмосферу, яка вигідно виділить ваш готель з-поміж інших, здатен створити професійний дизайн інтер’єру. 

За допомогою дизайну інтер’єру важливо  розказати унікальну історію, вплівши в цю історію айдентику бренду. При цьому необхідно фокусуватися на створенні гостинної, максимально комфортної, релаксової атмосфери. Спроєктований простір буде особливим, кастомізованим, а ваш бренд спадатиме на думку при спогаді про найкращий у житті відпочинок. 

З історією, яку ви розповісте відвідувачу через інтер’єрний дизайн, можна погратися. Як варіант, зробити акцент на локацію, де розташований готель. Привнесення в інтер’єр елементів місцевої культури чи апелювання до локальних пейзажів зробить готель невід’ємною частиною міста у свідомості гостя. Поєднуючи різні стилі, текстури, задіюючи витвори мистецтва, дизайнери привносять в приміщення унікальність і закладають особливий сенс. Вони створюють відчуття персоналізованості. Так гість, який тимчасово зупинився в апартаментах, почувається на своєму місці, наче простір спроєктовано саме під його конкретні  уподобання й потреби.

Зона готелю, яка формує перше враження у відвідувача й задає настрій – це його лоббі. Актуальне лоббі поєднує в собі продуману естетику й мультифункціональність. Тут важливо задіяти максимальний креатив і майстерність, щоб сформувати візуальний інтерес, привнести ексклюзивності й вау-ефекту для посилення враження. При цьому функціонально лоббі має бути ще й зоною зручної комунікації, соціалізованого відпочинку а також пристосованим до вирішення  бізнес-задач гостя. 

Номерний фонд хорошого готелю –  це не просто апартаменти з великими зручними ліжками. Номери апріорі мають включати все задля комфорту постояльця: достатньо місця для зберігання, зручні меблі, міні-бар, навіть креативний офіс для подорожуючого у бізнес-справах. Сучасне переосмислення готельних номерів зосереджене на створенні  універсальних, технічно оснащених та екологічних просторів. Задіяння новітніх технологій у номерах сучасних готелів надає гостям більше можливостей для контролю та автоматизації свого перебування. Серед них впровадження розумних кімнат з автоматизованими системами, віртуальні асистенти у номерах, безключовий доступ тощо. Щодо візуального оформлення, як правило, кімнати в сучасних готелях проєктуються в єдиній естетиці. Але якщо готель передбачає часте розміщення постійних гостей, можна відрізнитися кількома типами дизайну номерів. При цьому постоялець має можливість вибору і інтер’єр йому не набридає. Така різноманітність є ще однією перевагою готелю перед домівкою. 

Сучасний вибагливий турист звик до шикарних ванних кімнат, перебування у яких викликає враження релаксу в СПА. Тож чим більш продуманий і досконалий дизайн ванної ви надасте гостю, тим бажанішим буде відпочинок саме у вашому готелі.

У часи, коли їжа – справжнє мистецтво, ресторан в готелі має бути неперевершеною зоною демонстрації цього мистецтва й комфортного його споживання. При цьому взаємодіяти з відвідувачем на рівні емоцій. Тож відмінний дизайн інтер’єру ресторану в готелі має величезне значення для гостей. Крім того, хороший ресторан готелю приваблює й тих гостей, які не є постояльцями готелю, що сприяє впізнаваності бренду й прибутковості бізнесу. 

Розслаблююче середовище, що забезпечує зниженню стресу, неможливо уявити без елементів дизайну, які створюють відчуття зближення з природою. Ними можуть бути панорамні вікна з видом на пейзажі, затишні тераси у номерах, деревина, камінь, вода у вигляді  штучних водоспадів, озерець, а також живі зелені рослини в інтер’єрі.    

Завдяки грамотно інтегрованим деталям формується особливий характер готелю. Такі елементи задають глибини, сенсу, приємного сенсорного досвіду. В особливому просторі гість має змогу відчути себе особливим. Витвори мистецтва, модні  меблі, стильні деталі інтер’єру, підібраний зі смаком посуд,  продуманий декор задають настрій. Постояльці у  готелях зазвичай роблять красиві інстаграмні фото. Тож чим більш концептуальною буде кожна деталь, тим естетичнішою вийде компомпозиція, яка вабить зробити фото й поширити його у соціальних мережах, тегнувши улюблений готель.

Сучасний дизайн готелю має сприяти атмосфері піклування, релаксу, затишку й незабутньої, продуманої до дрібниць, естетики відпочинку й перезавантаження. Оберіть свою студію дизайну інтер’єрів для проєктування готелю, який закарбується у пам’яті, у який захочеться повертатися, рекомендувати друзям і колегам. 

Якщо Ви помітили орфографічну помилку, виділіть її мишею і натисніть Ctrl+Enter.
Останні записи
Контакти
E-mail: [email protected]